Finland 100 år - åländska evenemang

Alandica kultur- oc kongress webbplats.På den här sidan och i kalendern på regeringen.ax och på facebooksidan "Åland uppmärksammar Åland 100 år" kommer alla evenemang i åländsk regi att läggas ut.

Februari

Konvalescenten av Helene Schjerfbeck
14 februari – 12 mars

Ålands konstmuseum har äran att inleda Finlands Nationalgalleri, Konstmuseet Ateneums, stora satsning för Finlands 100 års jubileum Klassiker på turné. Under denna turné kommer två kända verk ur Ateneums samlingar att visas på elva konstmuseer runt om i Finland. Till Ålands konstmuseum kommer ett av de två verken, den älskade klassikern Konvalescenten (1888) av Helene Schjerfbeck. Det andra verket, som istället turnerar längs Finlands östra gräns, är Eero Järnefelts målning Trälar under penningen/Sved.

Helene Schjerfbeck (1862-1946) räknas idag till de mest betydande modernisterna i hela den västerländska konsten. Hon är känd för sina uttrycksfulla självporträtt och sitt traditionella historiemåleri.

Lunchguidning/Möten kring konst

Torsdagen den 16 februari kl. 12
Lena Holger, konsthistorisk forskare, berättar om ett av Helene Schjerfbecks Konvalescenten.

Föreläsning om Helene Schjerfbeck

Torsdagen den 16 februari kl. 18
Lena Holger berättar om Helene Schjerfbecks liv och hennes konstnärskap.  Holger har forskat om Helene Schjerfbeck i över trettio år och skrivit ett flertal böcker om henne. 

Mars

PLOP – färgstark och utforskande jazz från Finland!

Frijazzkollektivet PLOP består av tre unga jazzveteraner från Helsingfors. Trion utforskar begreppet musikalisk frihet och utmanar ständigt varandra och publiken med nyskapande och improvisatorisk jazz. Ingen konsert är den andra lik med PLOP.

Torsdag 16 mars kl 19 Auditoriet, Alandica. Gratis inträde!

Konserten arrangeras i samarbete med Finnish Jazz Federation och är ett av Nordens institut på Ålands bidrag att uppmärksamma Finland 100 på Åland.

Medlemmar
Mikko Innanen - saxofon
Joonas Riippa - trummor
Ville Herrala – bas

Kastelholmssamtalen 2017 

När Ålands fredsinstitut för tredje gången arrangerar Kastelholmssamtal om fred uppmärksammas Finlands 100-årsjubileum. 2017 års samtal hålls under rubriken "Med Finland som granne - gränser och gränslöshet under 100 år". Samtalen 2017 hålls den 30 mars, på Ålands demilitariseringsdag. Årets slottspanel består av tidigare minister och högkommissarie Astrid Thors från Finland, tidigare framtidsminister Kristina Persson från Sverige, ambassadör René Nyberg från Finland och professor Nils Petter Gleditsch från Norge.

Kastelholmssamtalen består av två delar. Först hålls ett panelsamtal på Kastelholms slott inför inbjudna gäster från närområdet. Efter slottssamtalet fortsätter diskussionen i rundabordsform på närliggande restaurang Smakbyn. Vid rundabordssamtalet är allmänheten välkommen att delta i diskussionen tillsammans med panelen och publiken från slottet.  Anmälan är förlängd till 19 mars. Anmälan görs online på länken: https://www.lyyti.in/Rundabordssamtal17​.

Sankt Annæ Pigekor från Danmark firar Finland 100 med en konsert i Alandica

Sankt Annæ Pigekor från Köpenhamn besöker Åland och ger en konsert i Alandica fredag 31 mars kl 19.

Konserten är ett av NIPÅs bidrag till firandet av Finland 100 år 2017. Varmt välkomna att fira tillsammans!

Om Sankt Annæ Pigekor

Flickkören Sankt Annæ Pigekor grundades 1973 i Köpenhamn och består idag av 130 ungdomar uppdelade i två olika körgrupper, 11-13 år och 14-16 år. Sankt Annæ Pigekor är kända för sin breda repertoar med nykomponerade stycken, klassiska mästerverk och populärmusik. Kören har turnerat i USA, Kina, Italien och Island.

Datum och biljetter

Fredag 31 mars kl 19, Stora scenen, Alandica
Pris: 10€
Köp biljetter på alandica.ax eller i Alandicas biljettkassa mån-fre kl 9-16.30

April

Allsångskafé

Jomala bibliotek och kultur uppmärksammar Finland 100 år med ett Allsångskafé.

Allsångskafét hålls på  på Rönngården i Jomala den 6.4 kl. 19. (Ingby, norr om kyrkan)

Anders Hallbäck och Per-Arne Sondell leder allsången då vi sjunger sånger ur den vackra finlandssvenska sångskatten, bl.a. Där björkarna susa, Vinden drar, Ljuvliga ungdom och Sov du lilla videung. Anders och Per-Arne sjunger också solo under kvällen.

Alla, både gamla och unga är välkomna! Fritt inträde! Kaffeservering!

Holkbyggardag för hela familjen

Tillsammans med Ålands Natur och Miljö arrangerar Ålands Jakt- och Fiskemuseum en Holkbyggardag för hela familjen vid museet i Käringsund, Eckerö. Holkbyggardagen är endel av Finlands 100-års firande! 

Har du lust att bygga en holk åt småfåglarna!? Vill du veta mer om fåglar och bekanta dig med Ålands Naturskola?! Vill du göra nåt tillsammans?

Nu har du chansen lördagen den 22 april kl. 12-15. På detta vis gör vi något tillsammans för bostadsbristen! Vilken kommun bygger flest holkar? Se mer om kampanjen som pågår i hela fastlandet här.

Museet är öppet och erbjuder fågelbingo. Anki Johansson föreläser om fåglar kl. 12.30 och du får hjälp med holkbyggeriet och kan också pynta till den i konstnärsateljén! Ta på dig oömma kläder (om vädret tillåter är vi utomhus och bygger) ta med fikakorgen och så ses vi! 

Frivillig entre till museet.

Mer kan du läsa på Ålands jakt- och Fiskemuseums webbplats.
www.jaktfiskemuseum.ax

Åland i det hundraåriga Finland

Moderat Samling för Åland arrangerar en föreläsning med Herman Lindqvist på Bio Savoy torsdagen 27 april, kl 18.30. Fri entré. Temat är ”Åland i det hundraåriga Finland”.

Just nu när ny självstyrelselag, SoTe-reformen och studiemöjligheterna m.m. debatteras, så tycker moderaterna att en tillbakablick genom en utomstående iakttagares ögon med insikter i det historiska skeendet skulle vara värdefull. 

De flesta känner till Herman och har säkert läst någon av hans träffsäkra kåserier eller böcker, eller hört och sett honom på TV. Hans historiekunskaper är breda och djupa och hans nu aktuella bok om CG Mannerheim har direkta kopplingar till föreläsningens tema. Detta förenat med Hermans förmåga att levandegöra sina ämnen gör att vi ser fram emot besöket.

Herman kommer dessutom att hålla en gästföreläsning för gymnasieskolorna på torsdagseftermiddagen.

Maj

Sommarutställningen Kalevaland & Sqin i Eckerö post- och tullhus

Åländska konsthantverkare och hantverkare från Birkaland i Tammerforsregionen hyllar tillsammans Finland 100 år med en stor utställning i Eckerö post och tullhus. 38 hantverkare från Ålands Slöjd & Konsthantverk som står bakom Kalevaland, har hämtat inspiration från Finlands nationalepos Kalevala. Utställningen Sqin har temat läder och skinn, där de 16 hantverkarna i föreningen Modus knyter an till Birkalands hantverkartradition på ett innovativt sätt.

Utställningen Kalevaland & Sqin visas hela sommaren från 1 maj och till och med 3 september. Utställningen är öppen varje dag mellan kl. 10 - 17.00.

Utställningen är ett samarbete mellan Modus rf, Ålands Slöjd & Konsthantverk och Eckerö post- och tullhus/Ålands museum, Kulturbyrån.

Mer information hittar du på Eckerö post- och tullhus webbplats
Eckerö post- och tullhus webbplats
Eckerö post- och tullhus facebooksida

Sommarutställningen ARVET på Ålands konstmuseum

"Årets sommarutställning ARVET är en blomsterexplosion där konstnär Keathy Ericsson-Jourdan tar historiska folkdräktsmönster till helt nya dimensioner. Redan i slutet av 1990-talet vävde Ericsson-Jourdan en gobeläng som dekorerades med blommönster inspirerat från åländska folkdräkter. Intresset för folkdräkterna fördjupades och sommarutställningen ARVET är det mångåriga blomstrande resultatet av hennes tolkningar där färger, former och mönster möts." 

Sommarutställningen pågår från och med  den 10 maj till och med den 10 september. En lunchguidning hålls också den 11 maj kl 12.00.

Sommarutställningen är en del av firandet av Finland 100 år.

Juni

Kennet Gustavsson berättar

Kennet Gustavsson berättar med bilder om nya rön om Åland under andra världskriget.
Torsdag 8 juni kl 19.00 i Kökar grundskola
Arrangör är Kökar hembygdsförening.

Föreställningen Hemlängtan

Romeo & Julia ensemblen från Stockholm uppför teater/konsert
på Kökar, Höglid den 9 juni kl. 20.00

Föreställningen Hemlängtan består av musik och dramatik. Föreställningen innehåller folkmusik, skillingtryck och pslamer från Sverige, Åboland och Österbotten. 

Arrangörer: Kökar hembygdsförening, Marthorna, Ungdomsföreningen, Kökar kultur.

Jubileumskonsert

Ålands lagting och Ålands landskapsregering uppmärksammar Ålands självstyrelsedag och Finlands 100-årsjubileum under temat TILLSAMMANS

fredagen den 9 juni 2017 kl. 19.30
Alandica Kultur & Kongress

Talman Johan Ehn och lantrådet Katrin Sjögren hälsar välkomna! Konferencier är Lill Lindfors.Artister är: Jenny Carlstedt & Marcus Boman, Whatclub, Vladimir Shafranov, Julia Clara, Blanca Lindqvist, Mildreds Swingskola, Ålandsfolk, Isabelle Kotzev & Hannes Lemberg, Magnificat, Jubileumskören och Mariehamns Kvartetten.

Jubileumskonserten är gratis och på måndag den 22 maj släpps biljetterna för allmänheten. Då intresset varit stort kring konserten, redan innan biljettsläpp, är det bestämt att max 2 biljetter per person kan hämtas ut på Alandica. Denna kväll är det fri placering.I Jubileumskonserten kommer att ingå en paus med servering.

Konserten är tillgänglig även för de som inte får tag i biljett eller av andra orsaker inte kan komma till Alandica, då det finns möjlighet att följa hela konserten live via Ålands Radio eller över internet.

Arbetsgruppen som har arbetat med jubilumskonserten är ordförande Björn Blomqvist (ÅMI), Jacob Haagendal (NIPÅ), sångerskan Maria Stenberg-Haug och producenten Helena Flöjt-Josefsson.

Självstyrelsen i en pinfärsk stat - en kontrafaktisk diskussion

Som en del av firandet av Finland 100 år ordnar Öppna högskolan på uppdrag av Ålands landskapsregering en föreläsningsserie kring Ålands förhållande till Finland i dåtid, nutid och framtid.

Det första tillfället är ”Självstyrelsen i en pinfärsk stat – en kontrafaktisk diskussion” ordnas 10 juni 2017 kl. 13-17 på Ålands folkhögskola (transport ordnas från Mariehamn).

Medverkande är professor Dick Harrison (SWE), professor Henrik Meinander (FIN) och docent Kenneth Gustavsson (AX). Som moderator fungerar museichef Hanna Hagmark-Cooper (AX).Buss  (5 €) avgår kl.12.15 från bussplan i Mariehamn med retur kl 17.15. Plats på bussen bokas via Viking Line Buss tfn 26 311 senast 6 juni.

De två följande seminarierna ordnas i september och november 2017 och har som tema: Vad har det inneburit för Åland att vara en självstyrd del av Finland fram till idag? Vilka utmaningar står Åland inför idag och imorgon?

Mer information hittar du på Högskolan på Ålands webbplats men också på Landskapsregeringens webbplats/kalendern.

Åland, en juvel bland Finlands fagra bygder

Önningebymuseet firar jubileumsåret med att ställa ut verk av konstnärer från Finland som deltog i den anrika Önningebykolonin.Under åren 1886-1914 samlade Önningebykolonin svenska och finländska konstnärer så som Victor Westerholm, Elin Danielson, Hanna Rönnberg , J.A.G. Acke och Edvard Westman. Önningebykolonin som introducerade impressionismen i Finland har en viktig del i Finlands konsthistoria och kan sägas spegla upptakten till ett självständigt Finland. Utställningen, vars titel har hämtats från en tidningsartikel av Hanna Rönnberg, visar konstskildringar från Åland decennierna kring sekelskiftet 1900.

Utställningen visas 9 juni-31 augusti på Önningebymuseet, Önningeby, Jomala.

Utflykt till Lantoören och Stenbådan i Kumlinge

Ålands Natur & Miljö kommer i sommar att anordna två utflykter till norrhavet som en del i uppmärksammandet av Finland 100 år. Norrhavet utsågs tillsammans med Finlands Naturskyddsförbund till en av Finlands 
100 naturpärlor.

Guidad båttur till Lantoören och Stenbådan den 17 juni

Nu vill vi ta med er ut på en båttur till Norrhavet för att njuta av det glittrande havet till fullo. Med start från Hummelvik tar vi Alfågeln till Enklinge där vi sedan hoppar i mindre guidebåtar som tar oss vidare till Lantoören och Stenbådan. Vi ska även försöka att ta oss till sälhällorna för att spana på sälar. På vägen tillbaka släpps vi av på restaurang Glada Laxen där vi tillsammans avnjuter en middag. Restaurangen är känd för sina goda fiskrätter.

Planen för dagen ser preliminärt ut som följande:
11.10 Alfågeln tar oss till Enklinge (framme 12.10). Lunch går att köpa på färjan.
Ca 12.30 Vi hoppar i båtarna och den guidade turen tar ca 4-5h. Vi tar oss runt till Lantoören och Stenbådan. Egen fika/mellanmålskorg med.
Ca 17.00-17.30 Vi släpps på Bärö där restaurangen Glada Laxen är stationerad.
Ca 20.30 Skjuts med båt tillbaka till hamnen i Enklinge
20.55 Färjan tar oss tillbaka till Hummelvik (framme 21.55)

Kostnad: 20 euro/person + måltider.
Anmäl dig senast 12 juni till sofia@natur.ax eller ring 04573449900.

Den andra utflykten går av stapeln den 26 augusti, då åker vi också på en guidad båttur till Storklyndan på Brändö. Men information kommer www.natur.ax inom  kort.

Juli

Kultur i mormors trädgård

Tid och plats: Övernässtugan, Parkgatan/Skillnadsgatan i  Mariehamn  kl. 18.30

12 JULI

Artister: Lasse FredriksonAndréa Mattsson & Johan Sjölund, Siddubarra, Boryana Ivanova

19 JULI

Artister: Dur-rackarna, Maria Stenberg-Haug, Helena Flöjt, Filip Karlström, Enchordés

På scenen även inslag med föreningar & hemliga gäster. Frivillig entré.

Tillställningarna är en del av firandet av Finland 100 år och arrangeras av ABF Åland och Mariehamns stad.

Augusti

Emmausfestivalen 10-12 augusti 

Emmaus Åland ordnar i samband med kulturnatten en liten festival med ett program som innehåller stor variation. I tre dagar bjuder vi på konserter, workshops och samtal. Det bredare temat hållbarhet blir belyst och problematiserat både ur sociala och miljömässiga synvinklar.

Målet är att skapa ett inspirerande och inkluderande forum för deltagare med olika bakgrund, i olika åldrar och med olika kunskap och erfarenheter. Under hela festivalen kommer det även finnas en grön hörna på Emmaus bakgård där returlunchen samt workshops för re-design och odling hålls. På kulturnatten erbjuder Emmaus returcafé middag och den nyöppnade indisk-pakistanska restaurangen Masala finns på plats under festivalen.

 Det är fritt inträde för alla programpunkter under festivalen! Varmt välkomna till Emmaus!

 Samarbetspartners: ABF, Mariehamns Stadsbibliotek, Mariehamns stad, Konstsamfundet, Svenska kulturfonden, Finland 100 år och Ålands kulturdelegation.

Panelsamtal: Om att leva som HBTIQ på Åland förr och nu

17 augusti kl. 16.00 - 18.00 i Ålands kulturhistoriska museum

"I panelsamtalet görs queera nedslag i Ålands historia och en diskussion om hur det är och har varit att leva som HBTIQ-person på Åland. Vilka platser, rum och ögonblick har varit betydelsefulla ur ett HBTIQ-perspektiv? Vilka milstolpar hittas i den lokala regnbågshistorien? Vem var Maria/Magnus Johansdotter? Vem stod bakom grundandet av Vildrosorna och Regnbågsfyren? Vad är viktigt just nu? Diskussionen ansluter till minnesinsamlingen Minoritet i minoriteten som projektet Finland 100 - I regnbågens färger och SLS genomfört.

I paneldiskussionen deltar Lina Antman (en av grundarna till Regnbågsfyren) intendent Graham Robins (Ålands kulturhistoriska museum) & arkivarie Hanna Strandberg (SLS/ Svenska litteratursällskapet i Finland r.f.). Diskussionen leds av projektledaren Rita Paqvalén (Finland 100 – I regnbågens färger/Kultur för alla)."

Arrangör: Finland 100 - i regnbågens färger och Regnbågsfyren

Mer om evenemanget hittar du på facebooklänken till evenemanget
Om att leva som HBTIQ på Åland förr och nu

Läs hela Åland Prides program på evenemanget webbsida

Åland pride 2017 webbsida

Figaro1917

Figaro1917 är ett åländskt operaprojekt som bygger på musiken i Mozarts opera Figaros bröllop men med ett helt nytt libretto. Operan utspelar sig år 1917 på badhushotellet i Mariehamn. 

Bolsjeviker som gjort revolution, tyskar som nosar sig fram till Åland och svenskar som oroligt marscherar iland i Eckerö. Allt är osäkert och oklart. Finlands kamp för självständighet har tagit fart. Ålänningarna organiserar sig för att nå återförening med Sverige. Vem är rysstrogen, vem är finne eller finlandssvensk, vem är svensk och vem är ålänning?

Figaro1917 är en produktion med artister från Åland, Finland, Sverige och Ryssland. Operan sjungs på svenska. Librettot är helt nytt och blandar friskt gammalt och nytt. Bröllopet blir en uppsluppen tillställ­ning med många oväntade infall och händelser.

Datum och biljetter

Figaro1917 ges i fyra föreställningar i Alandica kultur och kongress i Mariehamn. Premiären är den 18 augusti 2017. Därefter följer föreställningar den 19–21 augusti.

Biljetter erhålls via Alandica kultur och kongress, www.alandica.ax.

Figaro1917 är Kulturföreningen Katrinas bidrag till uppmärksammandet av Finland 100 år.

September

Karelen, Karelen- en konsertberättelse om flykt och livslång längtan

Ett nyskapat körprogram där tre kvinnors upplevelser av kriget vävs samman till en gemensam berättelse om en svår tid i Finlands historia, men också om människors starka vilja att vinna tillit och sin plats i det nya livet. Helli Forsberg och Mirjam Öberg flydde från Karelen till Åland. Än i dag är människor på flykt världen över. För att uppmärksamma dem och Finlands 100 årsjubileum skapar vi år 2017 denna unika konsertberättelse.

Föreställningar den 30 september, kl. kl. 16.00 och 19.00  och 1 oktober kl. 14.00

Texter: Helli Forsberg, Mirjam Öberg och Eeva Kilpi
Musik: Kaj Sundblom m.fl.
Manus & regi: Isabella Grüssner-Sarling
Medverkande: Sara Kemetter, Isa Blomqvist Fagerholm, Camilla Gunell, Mirjam Schauman, Tracey Nyholm, Anna Rydén, Maria Myllymäki, ­Cathrin Blomberg, Annika Pensar och Liisa Talasniemi Orkester Kaj Sundblom (piano), Andreas Nyberg (violin), Alexander Walldén (bas) och Anton ­Johansson (slagverk)
Dansare: Ylva Watkins

För biljetter gå in på Alandica kultur- och kongress webbplats.
Alandica kultur- och kongress webbplats

Oktober

Fotbollslandskamper på högsta nivå

Som ett led i uppmärksammandet av Finland 100 år arrangerar Ålands lagting i samarbete med riksdagarna i Sverige och Finland, en landskampsturnering i fotboll mellan de tre parlamenten.

Avspark sker kl. 18 torsdagen den 5 oktober på Wiklöf Holding Arena i Mariehamn. Hemmaarena för de finska mästarna IFK Mariehamns och topplaget Åland United. Matcherna kommer att avgöras med blandade sju-mannalag och en matchtid på 2 x 20 minuter.

Förhoppningen är att turneringen blir en årligen återkommande tradition där matchplatsen cirkulerar mellan Sverige, Åland och Finland. Riksdagarna har aktiva idrottsföreningar som nu kommer mobilisera det bästa man kan ställa i ett par fotbollsskor. I anslutning till turneringen anordnar Ålands lagting ett program för gästerna. 

November

"FRÅN FINLAND 100 TILL SUOMI 120 - Framtidsutsikter för Finlands faktiska tvåspråkighet"

Föreläsningen hålls torsdagen den 2 november kl 19.00 på Ålands Hotell - och restaurangskola. Föreläsare är Prof. Göran Djupsund.

Föreläsningen ordnas av Ålands kulturstiftelse för att  uppmärksamma Finland 100 år.

”Vad har det inneburit för Åland att vara en självstyrande del av Finland?”

Som en del av uppmärksammandet av Finland 100 år ordnas nu det andra tillfället i föreläsningsserien på temat Ålands förhållande till Finland, då, nu och i framtiden. Under ledning av moderator Hanna Hagmark -Cooper kommer de medverkande att diskutera självstyrelsens utmaningar. Lantråd Katrin Sjögren inleder seminariet.

Tid: Onsdagen den 8 november kl. 18.30-21.00

Plats: Auditoriet, Högskolan Norra, Neptunigatan 17

Medverkande: Mats Löfström, Finlands riksdag. ”Självstyrelsens utveckling", Sia Spiliopoulou Åkermark, Ålands fredsinstitut. ”Kanonbåtaffären”, Annica Lindström, Nya Åland. ”Vindkraftsstödet” och Inga-Lill Pettersson, Övernäs skola. "Grängesbergaffären”.

Det sista, avslutande seminariet berör våra framtida utmaningar och hålls den 23 november 2017. 

Arrangör: Ålands landskapsregering i samarbete med Öppna Högskolan på Åland

Föglö firar Finland 100 år

Stor jubileumsfest lördagen den 11 november kl. 15.00 på Föglö bibliotek

Program:
Musik:
Från ryskt till finländskt
Andreas Nyberg, violin och Patrik Komorowski, piano

Festtal:
Docent Kenneth Gustavsson:
Det ryska Granboda- Marinflyg på Föglö för 100 år sedan

Gustaf Saurén kåserar om flygstationens rivning utgående från sin fars fotografier

Folkmusik med Mellangårdsfolket
Ryska avtryck i lokal musiktradition

Kaffe och tårta
Lotteri

Arrangör: Föglö hembygdsförening

Vilka utmaningar står Åland inför idag och imorgon?

Som en del av uppmärksammandet av Finland 100 år ordnas den tredje och sista föreläsningen i serien på temat Ålands förhållande till Finland. Under ledning av moderator Hanna Hagmark-Cooper kommer de medverkande att diskutera självstyrelsens utmaningar. Minister Nina Fellman inleder seminariet.

Tid: Torsdagen den 23 november kl. 18.30-21.00
Plats: Auditoriet, Högskolan Norra, Neptunigatan 17

Medverkande:
Direktör Katarina Fellman (ÅSUB): "Den åländska befolkningsutvecklingen – utmaningar och möjligheter"
Integrationssamordnare Johanna Fogelström-Duns (Ålands landskapsregering): "Inflyttningen till Åland - fakta, erfarenheter och framtiden"
Generalkonsul Olof Ehrenkrona (Sveriges konsulat i Mariehamn): "Ålands framtida utmaningar i ett ekonomiskt perspektiv"
Personaldirektör Eva-Maria Emet (staden Jakobstad): "Inflyttningens betydelse för Jakobstad med närområde - ett exempel"

Seminariet avslutas med en paneldebatt under vilken publiken kan ställa frågor.

Arrangör: Ålands landskapsregering i samarbete med Öppna Högskolan på Åland

December

Ahveniset firar finskspråkig självständighetsfest

Festen hålls i samband med firandet av Finland 100 år och äger rum 2.12. kl 18.00 i Stadshuset i Mariehamn.

Program, kaffeservering, lotteri. Dansorkester Sonja Lindén & Domino.

Fritt inträde. Man behöver inte vara medlem i Ahveniset för att kunna delta! Ev. möjlighet till barnpassning, meddela behovet vid anmälan.Klä dig i folkdräkt om du har!

Anmälningar senast 24.11. till:
Anna-Maria, tel: +358 40 529 8756, epost: a-m.tamminen@aland.net
Lea, tel: +358 40 704 8606, epost: leaeinar@aland.net

Arrangör: Ahveniset r.y.

#Finland100

Publicerad 3.1.2017
Uppdaterad 17.11.2017