Åland deltar i SuomiAreena i Björneborg

Nästa vecka deltar Ålands landskapsregering med vicelantråd Camilla Gunell och ministrarna Mats Perämaa och Mika Nordberg i SuomiAreena i Björneborg. SuomiAreena är en arena för samhällsdebatt som hålls i Björneborg samtidigt som evenemanget Pori Jazz pågår. Åland deltar i Café Svenskfinland tillsammans med Folktinget och andra finlandssvenska aktörer. Tisdagen den 11 juli har Ålands landskapsregering en egen dag i Café Svenskfinland.   

SuomiAreena i Björneborg i samband med Pori Jazz har blivit en populär arena för samhällsdebatten. Åland deltar för första gången i år och får en egen dag tisdagen den 11 juli i det av Folktinget koordinerade Café Svenskfinland. Ålands landskapsregering representeras i Café Svenskfinland av vice lantrådet Camilla Gunell med ansvar för närings- miljö- och energifrågor, minister Mika Nordberg med ansvar för infrastuktur-, trafik- och public servicefrågor och minister Mats Perämaa med ansvar för finans- och sjöfartsfrågor.

Förutom möjlighet att diskutera med dem bjuds det på en smakbit av Ålands pannkaka tillagad och serverad av kocken Michael Björklund.

Vicelantråd Camilla Gunell kommer bl.a. att bjuda partiledare och ministrar på en lunch i samband med detta.

Jag har besökt Almedalen i fem år, men aldrig motsvarigheten i Björneborg. Jag hoppas möta många finländska politiker och kunna diskutera aktuella frågor. Om vi kan räta ut några missförstånd om Åland på vägen, är det också viktigt.

Förutom Ålands lanskapsregering håller Folktinget, Marthaförbundet, Svenska litteratursällskapet och Folkhälsan egna dagar i Café Svenskfinland.

#cafésvenskfinland

Information om Suomi Areena på Folktingets webbplats

Suomi Areenas svenskspråkiga webbsida

Publicerad 7.7.2017
Uppdaterad 14.11.2017