Bilden föreställer deltagare i en paneldebatt

Ålands landskapsregering deltar i SuomiAreena i Björneborg

Ålands landskapsregering deltar i SuomiAreena i Björneborg 18.7 -19.7.2018.

I programmet ingår medverkan i paneler och ordnande av en egen debatt om hållbarhet.

På plats i Björneborg finns lantrådet Katrin Sjögren samt ministrarna Tony Asumaa och Mika Nordberg. Lena von Knorring deltar i egenskap av koordinator för arrangemanget.

Under politikerveckan i Björneborg kallad SuomiAreena kommer de åländska representanterna att delta i olika debatter. På onsdag förmiddag medverkar minister Tony Asumaa i en debatt ”Norden talar med kluven tunga – skandinaviska och globish” ordnad av Nordiska Ministerrådet. Under onsdagen deltar också lantrådet Katrin Sjögren i en debatt om jämställdhet ”Vilka är de sista kliven mot verklig jämställdhet i arbetslivet i Norden?” som ordnas av Nordiska Ministerrådet.

På torsdag den 19.7 ordnar Ålands landskapsregering en egen debatt ”Hållbarhet – Åland och Finland har möjlighet att göra skillnad i Norden och EU”. I debatten medverkar förutom lantrådet, riksdagsledamot Anders Adlercreutz (sfp), Laura Fagerlund från Ungas Agenda 2030 och Bernt Nordman som är verksamhetsledare för Finlands Natur och Miljö. Anna Jungner-Nordgren från Kulturkontakt Nord och Norden i Fokus är moderator.

Under torsdagen bjuder lantrådet in till lunch och i den deltar bl.a. Anne Berner, minister i Finlands regering med ansvar för Ålands frågor samt andra inbjudna samhällsaktörer.