Almedalsveckan 2017

Söndagen den 2 juli avgår M/S Michael Sars för femte året med kursen inställd på Visby och Holmen mitt i Visby hamn. Programmet med åländska inslag är mer omfattande än något av de tidigare åren.

Den åländska delegationen anländer ca kl. 8.00 måndagen 3 juli och kommer att finnas på plats till och med onsdagen den 5 juli. Lantrådet Katrin Sjögren och kansli- och kommunminister Nina Fellman deltar under alla tre dagar, utbildnings- och kulturminister Tony Asumaa under måndag- tisdag och social- och hälsominister Wille Valve tisdag-onsdag.

Bärkraft och hållbarhet förutspås bli det vanligaste temat i år, något som även landskapsregeringen tagit fasta på. Söker man på ordet Åland så kommer tretton olika evenemang upp varav elva har landskapsregeringen som samarbetspartner och sju har åländsk ministermedverkan. Utöver dessa deltar Nordiska rådets president Britt Lundberg i flera av Nordens dags seminarier. 

Ett evenemang som kommer sticka ut extra är ett seminarium med fd vice generalsekreteraren i FN Jan Eliasson med rubriken ”Globalt ledarskap”. Seminariet äger rum i det åländska tältet och är ett samarbete mellan landskapsregeringen och Ålandsbanken/South Pole Group. 

Landskapsregeringen kommer också att samarbeta med Hanaholmens kulturcentrum med tre seminarier under tisdag och onsdag, samtliga med åländsk ministerrepresentation.

I samband med avresan den 2 juli vill vi bjuda media till Klintkajen och M/S Michael Sars, se bilaga. Som bilaga finns även programmet för landskapsregeringens medverkan vid Almedalsveckan 2017 i Visby och ett detaljerat program för landskapsregeringens samarbete med Ålandsbanken/South Pole Group.

För ytterligare frågor kontakta informatör/kontorschef Gunnar Westerholm, gunnar.westerholm@regeringen.ax eller telefon +358 18 25383 eller näringslivsutvecklare Dan Backman, dan.backman@regeringen.ax eller telefon +358 18 25292