Forum för samhällsutveckling ordnas

Med start den 9 februari ordnas Forum för samhällsutveckling.

Bakgrunden är lagtingetsenhälliga beslut år 2014 att det åländska samhället ska utvecklas inom hållbarhetens ramar senast 2051. Den 9-10 februari 2016 inleds en ny fas i den gemensamma utvecklingsresan mot 2051.

I och med Forum för samhällsutveckling om Ålands utvecklings- och hållbarhetsstrategi startar en samarbetsprocess där det åländska samhällets medborgare och organisationer gemensamt definierar Ålands vision (2051) och strategiska utvecklingsmål (2030).

Forum för samhällsutveckling är även en introduktion till begreppet hållbar utveckling med specialfokus mot hållbar affärsutveckling, samt den offentliga sektorns roll i ett bärkraftigt och hållbart Åland.

Evenemang öppnas av lantrådet Katrin Sjögren, vicelantrådet Camilla Gunell, Ålands Näringslivs ordförande Peter Wiklöf och Emmaus verksamhetsledare Robert Jansson.

Ålands landskapsregering är huvudarrangör och medarrangörer är Emmaus, Folkhälsan, Högskolan på Åland, Mariehamns stad, Visit Åland, Ålands Idrott, Ålands Kommunförbund, Ålands Natur & Miljö, Ålands Näringsliv och Ålands Producentförbund.