Lyckat nätverkande på SuomiAreena i Björneborg

Mats Löfström, Mika Nordberg Camilla Gunell, Mats Perämaa

Ålands landskapsregering med vicelantråd Camilla Gunell (S) och ministrarna Mats Perämaa (Lib) och Mika Nordberg (MSÅ) deltog under tisdagen 11.7 i SuomiAreena i Björneborg. SuomiAreena är en arena för samhällsdebatt som hålls i Björneborg samtidigt som evenemanget Pori Jazz pågår. Tisdagen var Ålands dag i Café Svenskfinland som koordineras av Folktinget och där också andra finlandssvenska aktörer deltar.  

Under Ålands dag bjöd man på Ålands Pannkaka och äppeljuice i Café Svenskfinland. Michael Björklund hade tillrett ålandspannkakan som han serverade tillsammans med Lena von Knorring, kontorschef vid Ålandskontoret i Helsingfors. Många känner till Michael från TV-programmet Strömsö och kön ringlade lång. Sammanlagt gick ca 700 bitar pannkaka åt vid de båda serveringstillfällena på för- och eftermiddagen. Besökarna i caféet fick samtidigt information om Åland. Många finskspråkiga vågade sig dessutom på att prata lite svenska.

Ministrarna fick möjlighet att diskutera aktuella frågor under lunchen som vicelantrådet Camilla Gunell hade bjudit in till.

Deltagandet i år gav mersmak, det är viktigt att Åland är med som en del av det svenskspråkiga Finland. Vi ska fundera över hur man kunde utöka synligheten till nästa års arena.

Arenan bjuder på många intressanta evenemang och paneldiskussioner och bl.a. följde den åländska delegationen en av Folktinget ordnad debatt om Recept på ett framgångsrikt Finland. Andra ålänningar som deltar i SuomiAreena under veckan är Ålands riksdagsledamot Mats Löfström, Jonny Andersen (Lib) vice ordförande i Folktinget och Sverker Skogberg från Paf. Visit Ålands VD Lotta Berner-Sjölund besökte arenan under tisdagen.

#cafésvenskfinland

Information om Suomi Areena på Folktingets webbplats

Suomi Areenas svenskspråkiga webbsida

För ytterligare information:

Camilla Gunell, telefon +358 40 8270718
Mats Perämaa, telefon +358 40 0721168
Mika Nordberg, telefon +358 40 0661151

Lena von Knorring, kontorschef, Ålandskontoret i Helsingfors telefon +358 50 4637915, lena.vonknorring@regeringen.ax

Publicerad 13.7.2017
Uppdaterad 14.11.2017