Nya vindar för vägledning

Seminariet ”Nya vindar för vägledning” kan ses som en uppstart för att förbättra vägledningen på Åland och är en fin möjlighet att utbyta erfarenheter och idéer med våra nordiska kollegor, säger Bodil Regårdh, överinspektör vid utbildnings- och kulturavdelningen.

På seminariet den 15 september i Alandica deltar över 60 personer. Deltagarna representerar alla nordiska länder samt de självstyrande områdena Föröarna, Grönland och Åland.

På agendan är föreläsningar och workshops kring karriärvägledning och karriärhantering men också samordning av vägledning och nätbaserad vägledning. Inbjudna föreläsare är bland annat Jaana Kettunen, forskare vid Jyväskylä universitet och Mia Lindberg universitetsadjunkt vid Malmö högskola samt representanter från nätverken. Målgruppen för seminariet är elev- och studiehandledare, skolledare och personal inom arbetsmarknads- och studieservicemyndigheter.

Seminariet arrangeras av Nätverk för vuxnas lärande i samarbete med Ålands landskapsregering, utbildnings- och kulturavdelningen. Nätverk för vuxnas lärande (NVL) är ett nätverk med aktörer som arbetar för att synliggöra kompetens inom och erfarenheter av vuxenutbildning i Norden. I samband med seminariet håller flera grupper inom nätverket möten på Åland.

Kontaktperson: Bodil Regårdh, +358 18 25 545