Translate this page to another language

Google translate is a website service that provides you with a translation of the website, to the language you choose from the list. Since it is computer generated, the translation may not always be completely correct. Please note that the Government of Åland is not responsible for any inaccuracies.

Grafik över deltagande i Erasmusdays 2019.
Erasmusdays 2019, medverkande länder och evenemang

#ErasmusDays

I oktober firar vi Erasmus+-programmet igen! Evenemanget #ErasmusDays ordnas i år 15-17.10 och är en ypperlig chans att synliggöra internationell verksamhet både lokalt och internationellt. #ErasmusDays är ett tre dagar långt evenemang som sprider information och erfarenheter om utbildnings-, ungdoms- och idrottsprojekten inom Erasmus+ på olika håll i Europa.

Er skola/organisation kan delta genom att:

1. Ordna ett eget #ErasmusDays-program

Alla organisationer och personer som deltagit i projekt eller utbytesperioder kan ordna sina egna evenemang, antingen lokalt eller internationellt. Presentera er Erasmus+-verksamhet till exempel under en morgonsamling, med ett infotillfälle, ett webbseminarium eller en posterutställning.

Det lönar sig att registrera de egna evenemangen som en del av #ErasmusDays-dagarnas program på EU:s gemensamma webbplats www.erasmusdays.eu. Då får verksamheten synlighet både lokalt och i hela Europa. Projekt som registrerat sig som en del av evenemanget lyfter vi också upp i Utbildningsstyrelsens kanaler i sociala medier. Registreringen har redan öppnat.

I år vill vi särskilt lyfta fram projekt som främjar miljöfrågor, jämlikhet och delaktighet samt digitala färdigheter. Alla teman och projekt är ändå välkomna att delta i #ErasmusDays! Vi uppmuntrar till att i mån av möjlighet också utnyttja de erfarenheter som man under vårens undantagstillstånd har fått av virtuellt samarbete, och att även ordna evenemang via digitala förbindelser. Under Erasmus+-dagarna kan du också föra fram hur virtuellt och fysiskt internationellt samarbete kan komplettera varandra.

Du får tillgång till #ErasmusDays-verktygslåda med kommunikationsmaterial på svenska och finska. Verktygslådan finns tillgänglig på vår webbplats från och med sommaren.

2. Berätta om dina Erasmus+erfarenheter

Du kan även som privatperson delta i #ErasmusDays genom att dela med dig av dina Erasmus+-erfarenheter i sociala medier med nyckelordet #ErasmusDays och #ErasmusDaysFinland. Berätta hur Erasmus+ eller ett tidigare Erasmus-program har inverkat på ditt liv!

ErasmusDays är en fin möjlighet att lyfta fram internationell verksamhet, att få större synlighet för den egna verksamheten och även att synliggöra positiva effekter av EU.

Boka datumet i din kalender och anslut dig till hela Europas Erasmus-skara!

Mer informationom #ErasmusDays hittar du på Utbildningsstyrelsens webbplats.

Utbildningsstyrelsens webbplats

Publicerad 16.6.2020 kl. 11:03
Uppdaterad 16.6.2020 kl. 11:59