Foto från diskussion ”Åland som pilotområde för hållbara energikällor”. Lena von Knorring

Ålands landskapsregering deltog i SuomiAreena i Björneborg

Årets SuomiAreena i Björneborg som ordnas från måndag till fredag 15 – 19.7 och som samlar politiker och samhällsaktörer i Finland ordnas nu för 14:e gången. Det övergripande temat för årets SuomiAreena är framtidens kunnande och innovationer. Ålands landskapsregering deltog i SuomiAreena i Björneborg med en diskussion under tisdagen med temat ”Åland som pilotområde för hållbara energikällor”.

Ålands landskapsregering representerades på SuomiAreena av minister Mats Perämaa. Lena von Knorring från Ålandskontoret i Helsingfors deltog i egenskap av koordinator.

I diskussionen om ”Åland som pilotområde för hållbara energikällor” som arrangerades av Ålands landskapsregering medverkade Berndt Schalin, vd för Flexens Ab, Rune Westergård entreprenör inom teknik och författare till boken ”Ett jordklot räcker”, Frida Sigfrids ordförande i Svensk Ungdom och Jonas Holmström som talesperson för klimat och hållbarhetsfrågor för Ålands Natur & Miljö. Journalisten Bettina Sågbom var moderator för diskussionen som ordnas på Stadsgårdens innergård i Björneborg på tisdagen. Diskussionen livestreamades via MTV:s Katsomo och det kommer också att finnas möjlighet att titta på inspelningen senare. Arrangören MTV kommer att dela länk till inspelningen i slutet av augusti.

Under onsdagen ordnades en lunch där minister Mats Perämaa träffade fyra ministrar från Finlands regering och deras medarbetare. Folktingets ordförande Sandra Bergqvist och Folktingets generalsekreterare Markus Österlund deltog också i lunchen.

För mera information kontakta:

Lena von Knorring, lena.vonknorring@regeringen.ax eller 050 463 7915