Skogsprogram och klimatsmart träbyggande

Skogen har stor betydelse för det åländska samhället samtidigt som dess möjligheter lyfts fram allt mer inom bioekonomin, klimatpolitiken och i strävan mot en hållbar utveckling.

Landskapsregeringen tillsatte 2016 en arbetsgrupp, representerande 11 olika intressenter, i syfte att utarbeta ett förslag till skogsprogram för Åland för åren 2017-2026 inom ramen för ett hållbart skogsbruk. Landskapsregeringen har hittills endast gjort mindre ändringar i arbetsgruppens förslag och avsikten är kunna fastställa skogsprogrammet under hösten 2017 där det ska utgöra ett sektorspecifikt bidrag till Ålands utvecklings- och hållbarhetsagenda.

Som en del i processen ordnar landskapsregeringen ett informationstillfälle torsdagen den 15 juni 2017 kl. 13-16 i Kaptenssalen, Hotell Arkipelag. Efter en presentation av arbetet med skogsprogrammet hålls ett föredrag om klimatsmart byggande i trä av Susanne Rudenstam från Sveriges Träbyggnadskansli.

Anmälan till evenemanget görs till katarina.lindqvist@regeringen.ax senast onsdagen den 7 juni. Antalet platser är begränsat.

Läs mer om Sveriges Träbyggnadskansli här.