Webbplatsen www.val.ax har förnyats

Landskapsregeringens särskilda webbplats för valinformation, www.val.ax, har fått ett nytt utseende. Webbplatsen har också lagts på en modernare plattform som gör den lättare att läsa på en surfplatta eller en mobiltelefon. Uppdateringen har gjorts i ett givande samarbete mellan Mariehamns stad och landskapsregeringen.

På webbplatsen finns all väsentlig information om de kommande lagtings- och kommunalvalen samlad. Man hittar en tidtabell för alla viktigare händelser inför valen och här finns hela den gällande åländska vallagen. Här finns också alla blanketter som behövs om man t.ex. vill brevrösta eller ställa upp kandidater i valen.

Webbplatsen kommer att kompletteras med ytterligare information inför valen så snart uppgifterna finns tillgängliga. Det gäller t.ex. alla kandidatlistor och även uppgifter om förtidsröstningsställen och vallokaler.

Landskapsregeringen har också tagit fram en folder med den viktigaste informationen samlad på ett översiktligt och lättillgängligt sätt. Den kommer att publiceras på webbplatsen som en pdf-fil som går att skriva ut. Foldern kommer också att översättas till våra största invandrarspråk.

För mer information, kontakta valadministratör Casper Wrede telefon +358 457 3425043 eller e-post casper.wrede@regeringen.ax