Landskapsförordning (2016:12) om lotterier

1 §.

Det ekonomiska värdet av vinsten från sådana i 1a § i landskapslagen (1966:10) om lotterierlandskapslagen (lotterilagen) avsedda varuvinstautomater får högst uppgå till ett belopp om 2 000 €.

2 §.

En i 2 § 1 mom. i lotterilagen avsedd sammanslutning får under förutsättning att de i det momentet angivna kraven är uppfyllda utan tillstånd anordna varulotterier där lotternas sammanlagda försäljningspris uppgår till ett belopp om högst 2 000 € och utdelningen sker vid samma tillställning.

En skolklass eller en motsvarande studiegrupp får för att främja studierna eller hobbyverksamhet som stöder studierna utan tillstånd enligt lotterilagen anordna ett varulotteri, där lotternas sammanlagda försäljningspris uppgår till ett belopp om högst 2 000 € om en myndig person ansvarar för de uppgifter som hänför sig till anordnandet av lotteriet.

De anställda på en arbetsplats eller en etablerad hobbygrupp får internt utan tillstånd enligt lotterilagen, i syfte att främja sin rekreations- eller hobbyverksamhet eller allmännyttig verksamhet anordna varulotterier, dock endast under förutsättning att lotternas sammanlagda försäljningspris uppgår till ett belopp om högst 2 000 € och där försäljningen av lotterna och utdelningen av vinsterna sker vid samma tillställning.

3 §.

Värdet av en vinst från en i 5k § i lotterilagen avsedd spelautomat får högst uppgå till ett belopp om 2 000 €.

Ikraftträdandebestämmelser

Här finns information om när författningen och ändringar av den har trätt i kraft. I listan anges också om EU-lagstiftningen berörs.

2016:12

Denna förordning träder i kraft den 1 januari 2017.