Stafettkarnevalen

Sport och motion

Sport- och motionsevenemang under jubileumsåret 2021

Datum

Program

Beskrivning

Arrangör

2021

 

   

9 juni, 7,10,17,24,31 juli,

7,14,28 augusti

Sätt guldbollen i rullning

Kom med och sätt vår guldboll i rullning. Spela fotboll på så kul sätt som ni kommer på, filma, hashtagga med #ÅUguldboll och lägg ut på instagram. Det går också bra att skicka ditt

bidrag till Åland United messenger. I juni 2022 utses vinnarna. Vi hoppas att ung som gammal som ska upptäcka glädjen i att spela fotboll.
Åland United

9 juni

100 slag

Välkommen till 100 Slag på Ålands Golfklubb den 9 juni kl 12-18! Ta med en vän och slå 100 slag. Kom till Ålands Golfklubb så får ni prova på golf med en golfinstruktör.

Vi hoppas att du kommer att tycka om golfupplevelsen och att i framtiden spela golf i det fina Kastelholmsområdet. Du får också på plats information om hur du kan anmäla dig till nybörjarkurser.
Ålands Golfklubb

9 juni 2021 - 9 juni 2022

AX Discgolf 100 rundor

AX Discgolf rf deltar i Åland 100 genom att ordna en tävling som pågår under jubileumsåret. Tävlingen äger rum i samtliga kommuner på Åland som har en discgolfbana.

Spela 100 rundor under jubileumsåret och erhåll en exklusiv Åland 100 disc.
AX discgolf r.f.

9 juni - 16 september

Åland 100 Runstreak Utmaning

Skapa en hållbar motionsrutin genom att röra på dig 15 minuter per dag i 100 dagar. Start 9 juni genom gemensamt lopp, därefter parklopp i Mariehamn varje lördag.

Dag 100 firas med ett finallopp med mål på nya friidrottsarenan i Ytternäs.
IF Åland friidrott/Ålands Motions-

förbund

19 juni

AX Discgolf Jubileumsevent - Åland 100

Kom och fira en hel dag i discgolfens tecken. Under dagen arrangeras både tävlingar och övriga lekfulla inslag. Det är något som passar alla, ta med familjen

och barnen och ha lite skoj! Det hålls även en historieföreläsning kring området vid Stallhagen.
AX discgolf r.f.

28 juni - 30 juli

Spontangympa för alla

GymÅ flyttar ut och tar med sig airtracks, trampett och mattor och är redo att ta emot alla barn, ungdomar och vuxna som vill göra volter, flips och tricks.

Om du behöver hjälp eller tips, finns ledare finns på plats, annars är det bara att köra på. Gratis och ingen anmälan behövs.

Gymnastics Åland
Gymnastics Åland

18 & 21 augusti

Womens Champions Leauge

Nu är det redan augusti och bara lite mer än två veckor kvar till första omgången av UWCL. Som känt arrangerar Åland United hela minigruppen bestående av Servette FC från Schweiz, Olimpia Cluj från Rumänien, Glentoran FC från Nordirland och så då vi själva, Åland United som representerar Finland.

Åland United

4 september

Nordenloppet

Nordenloppet – ett motionsevenemang för hela familjen Som ett led i firandet av Föreningen Norden på Åland 50 år och Åland 100 arrangerar vi nu för andra året NORDENloppet, ett motionslopp för hela familjen lördag 4 september i Mariehamn. Start och mål är förlagd till Lilla Holmens entré och man kan gå, jogga eller löpa 2,5 kilometer eller 5 km i naturskön och bilfri miljö i Tullarns Äng och Lilla Holmen längs gång- och cykelbanor med utsikt över Slemmern. Längs den snitslade banan besöker Du våra åtta nordiska huvudstäder i Norden och självstyrande områden där en liten tipsrunda väntar !

Föreningen Norden på Åland

23 oktober

Baltic Storm - Åland 100

Baltic Storm - Åland 100 är en lagtävling för 4 personer som spelas den 23 oktober 2021. Spelarna kommer att sättas på prov då naturens element i form av vind och

eventuellt även regn samt svåra flaggplaceringar kommer att kräva precisa slag och ett utvecklat taktiskt sinne. Banan spelas helt enkelt tuffare än normalt.

Tävlingen är öppen för både medlemmar och gäster.
Ålands golfklubb

11 och 14 november

Fotbollslandskamp

Fotbollslandskamp mellan Sverige och Finlands P20 landslag under två dagar, den 11 och 14 november.

IFK Mariehamn

2022

 

   

Hälsans år

Motion för alla

Mer information kommer Ålands idrott

9 april

Åland - Gotland, förbundslags-

matcher i innebandy

Åland och Gotland kommer i april 2022 att mötas i tre innebandymatcher. Gotlänningarna gästar Åland som firar 100-år för att spela en dammatch, en herrmatch samt en U21-match för herrar. Ålands innebandyförbund

21 maj

Ålands största träningsdag

Ålands största träningsdag blir en dag fylld med rörelseglädje där vi tränar tillsammans i en mängd olika motionsformer och idrotter. Vi önskar inspirera ålänningarna till en

aktiv vardag och ge chansen att prova på nya aktiviteter. Ni kan gå på tre pass under dagen och väljer själva vilka aktiviteterna ni vill gå på. Alla ålänningar är inbjudna, evenemanget är gratis.
Ålands Motionsförbund och

Ålands Idrottsdistrikt