Translate this page to another language

Google translate is a website service that provides you with a translation of the website, to the language you choose from the list. Since it is computer generated, the translation may not always be completely correct. Please note that the Government of Åland is not responsible for any inaccuracies.

Trafiksäkerhet

Här hittar du viktig information om hur du kan bidra till en säkrare trafik. Du kan läsa om allt från alkohol till vad man ska tänka på när det gäller däck till bilen. Här finns också information om hur du cyklar, åker moped och rider säkert i trafiken. För dig som är senior finns det råd om vad som är viktigt att tänka på i trafiken. Du kan också ladda ner en affisch eller en broschyr med våra åländska vägmärken.

Barnens skolväg är en viktig del av trafiksäkerheten. För att bidra till att göra den så säker som möjligt utbildar landskapsregeringen skolpoliser. Det finns också andra sätt som gör skolvägen tryggare, t.ex. vandrande skolbussar som är ett organiserat samgående där föräldrar följer barn till och från skolan.

Även om vi alla gör vad vi kan för att det ska vara så säkert som möjligt i trafiken händer det tyvärr ändå olyckor ibland. Här kan du läsa om vad du ska göra om du kommer först till en olycksplats.

Publicerad 11.5.2015 kl. 13:23
Uppdaterad 6.4.2022 kl. 08:08