Landskapsförordning (2017:49) om tillämpning på Åland av förordningen om explosiva varors överensstämmelse med kraven

1 §.  Förordningens tillämpningsområde

Statsrådets förordning om explosiva varors överensstämmelse med kraven (FFS 1440/2016) ska tillämpas på Åland med de avvikelser som följer av denna förordning.

Ändringar av statsrådets förordning om explosiva varors överensstämmelse med kraven ska tillämpas på Åland från det att det träder i kraft i riket om inte annat följer av denna förordning.

2 §.  Avvikelser från tillämpning av bestämmelser förordning om explosiva varors överensstämmelse med kraven

Den information som enligt 8 § 4 mom. och 11 § 5 punkten i förordningen om explosiva varors överensstämmelse med kraven ska begäras från eller lämnas till Säkerhets- och kemikalieverket, ska på Åland begäras från eller lämnas till landskapsregeringen, till den del det är fråga om landskapets lagstiftningsbehörighet.

3 §.  Hänvisningar

Hänvisningar i statsrådets förordning om explosiva varors överensstämmelse med kraven till bestämmelser i rikslagstiftningen ska inom landskapets behörighet på Åland avse motsvarande bestämmelser i landskapslagstiftningen.

4 §.  Ikraftträdande

Denna förordning träder i kraft den 1 juli 2017.

Ikraftträdandebestämmelser

Här finns information om när författningen och ändringar av den har trätt i kraft. I listan anges också om EU-lagstiftningen berörs.

2017:49