Republikens presidents förordning (2020:88) om verkställandet av beskattningen på Åland för skatter som betalas till landskapet Åland och kommunerna på Åland

1 §.

Skatteförvaltningen ska i enlighet med Ålands landskapslagstiftning om förskottsuppbörd, beskattningsförfarande, skatteuppbörd och skatteredovisning sköta de förvaltningsuppgifter som hör till Ålands landskapsregering i fråga om skatt på inkomst och fastighetsskatt som betalas till kommunen samt den medieavgift som betalas till landskapet.

2 §.

Landskapet Åland svarar för de kostnader som orsakas av särdrag i lagstiftningen om kommunalskatt och fastighetsskatt i landskapet samt för kostnader för de förvaltningsuppgifter som hänför sig till medieavgiften i enlighet med vad landskapsregeringen och Skatteförvaltningen kommer överens om. En överenskommelse ska årligen ingås om landskapets kostnadsansvar under därpå följande kalenderår.

3 §.

Denna förordning träder i kraft den 1 september 2020.

Ikraftträdandebestämmelser

Här finns information om när författningen och ändringar av den har trätt i kraft. I listan anges också om EU-lagstiftningen berörs.

2020:88

  • FFS 610/2020