Republikens presidents förordning (2022:75) om skötseln på Åland av uppgifter i anslutning till bedömningen av överensstämmelse med kraven i fråga om nödsamtalssystemet eCall

1 §.  Tillämpningsområde

I denna förordning föreskrivs om överföring till Transport och kommunikationsverket av den behöriga myndighetens uppgifter enligt kommissionens delegerade förordning (EU) nr 305/2013 om komplettering av Europaparlamentets och rådets direktiv 2010/40/EU avseende harmoniserat tillhandahållande av interoperabelt EU-omfattande eCall, nedan eCall-förordningen, som med stöd av 74 § i vägtrafiklagen för landskapet Åland (Ålands författningssamling 1983:27) ankommer på Ålands landskapsregering.

2 §.  Bedömningsuppgifter

Transport- och kommunikationsverket är den behöriga myndighet som avses i 74 § i vägtrafiklagen för landskapet Åland i ärenden som gäller i artikel 4 i eCall-förordningen avsedd bedömning av överensstämmelse i fråga om nödcentralen för eCall på Åland.

3 §.  Ersättning för kostnader

Kostnaderna för skötseln av de uppgifter som avses i 2 § betalas av landskapet Åland. Ålands landskapsregering och Transport- och kommunikationsverket avtalar sinsemellan om betalningen av kostnaderna.

4 §.  Ikraftträdande

Denna förordning träder i kraft den 15 september 2022.

Ikraftträdandebestämmelser

Här finns information om när författningen och ändringar av den har trätt i kraft. I listan anges också om EU-lagstiftningen berörs.

2022:75

  • FFS 813/2022