Republikens presidents förordning (2023:13) om skötseln på Åland av vissa förvaltningsuppgifter som gäller distributionsskyldigheten för förnybara drivmedel

1 §.  Överföring av uppgifter till Energimyndigheten

I denna förordning föreskrivs om överföring på Energimyndigheten av vissa sådana förvaltningsuppgifter för Ålands landskapsregering som anges i landskapslagen om tillämpning i landskapet Åland av lagen om främjande av användningen av biodrivmedel för transport (Ålands författningssamling 2011:111) och som avses i lagen om främjande av användningen av förnybara drivmedel för transport (FFS 446/2007, nedan lagen om distributionsskyldighet).

2 §.  Uppgifter som hör till Energimyndigheten

Energimyndigheten har på Åland till uppgift att ta emot de anmälningar från distributörer som avses i 7 § i lagen om distributionsskyldighet och att kontrollera att uppgifterna i anmälningarna är korrekta.

3 §.  Ersättningar

Energimyndigheten ersätts för kostnaderna för skötseln av de förvaltningsuppgifter som avses i 2 § på det sätt som landskapsregeringen och Energimyndigheten gemensamt kommer överens om.

4 §.  Ikraftträdande

Denna förordning träder i kraft den 1 februari 2023.

Förordningen tillämpas första gången på anmälningar som ska göras för år 2022.

Ikraftträdandebestämmelser

Här finns information om när författningen och ändringar av den har trätt i kraft. I listan anges också om EU-lagstiftningen berörs.

2023:13

  • FFS 86/2023