Republikens presidents förordning (2023:44) om skötseln på Åland av vissa uppgifter som gäller lagtings- och kommunalval samt rådgivande kommunala folkomröstningar

1 §.  Samarbete mellan tillsynsmyndigheterna

Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata ska förse Ålands landskapsregering med de befolkningsuppgifter som anges i 17 § i vallagen för Åland (Ålands författningssamling 2019:45) och som Ålands landskapsregering behöver för upprättande av rösträttsregistret.

2 §.  Överförande av tillsynsuppgifter

Statens ämbetsverk på Åland, i egenskap av registerförvaltningens lokalmyndighet, sköter de uppgifter som enligt 18, 21, 22 och 26 § i vallagen för Åland ankommer på valregistermyndigheten.

3 §.  Kostnadsfördelning

Kostnaderna för skötseln av de uppgifter som avses i 1 § och 2 § betalas av landskapet i enlighet med vad som avtalas mellan å ena sidan Ålands landskapsregering och å andra sidan Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata och Statens ämbetsverk på Åland.

Ikraftträdandebestämmelser

Här finns information om när författningen och ändringar av den har trätt i kraft. I listan anges också om EU-lagstiftningen berörs.

2023:44

  • FFS 819/2023