Landskapslag (2023:52) om tilläggsavdrag baserade på utgifter för forsknings- och utvecklingsverksamhet

1 §.

Näringsidkare och de som bedriver jordbruk har rätt att vid kommunalbeskattningen från sin beskattningsbara inkomst av näringsverksamhet eller jordbruk göra tilläggsavdrag i enlighet med vad som föreskrivs i lagen om tilläggsavdrag baserade på utgifter för forsknings- och utvecklingsverksamhet i beskattningen (FFS 1298/2022), med de undantag som följer av denna lag.

2 §.

Ändringar av lagen om tilläggsavdrag baserade på utgifter för forsknings- och utvecklingsverksamhet i beskattningen ska gälla på Åland från tidpunkten för deras ikraftträdande i riket om inte annat följer av denna lag.

En hänvisning i lagen om tilläggsavdrag baserade på utgifter för forsknings- och utvecklingsverksamhet i beskattningen till en riksförfattning ska inom landskapets behörighet avse motsvarande bestämmelser som finns i landskapslagstiftningen.

3 §.

Denna lag träder i kraft den 1 juli 2023.

Lagen tillämpas första gången vid kommunalbeskattningen för skatteåret 2023. Bestämmelserna i 3 § 4 mom. och 5 § lagen om tilläggsavdrag baserade på utgifter för forsknings- och utvecklingsverksamhet i beskattningen tillämpas dock första gången vid kommunalbeskattningen för skatteåret 2024.

Ikraftträdandebestämmelser och förarbeten

Här finns information om när författningen och ändringar av den har trätt i kraft, samt om författningens och ändringarnas förarbeten. I listan anges också om EU-lagstiftningen berörs. Alla förarbeten finns på Ålands lagtings webbplats.

Gå till ärendesökningen på lagtinget.ax »

2023:52

  • LF 17/2022-2023
  • FNU bet. 12/2022-2023