Landskapsförordning (2011:90) om behörighetskrav för personal anställd i daghem och fritidshem (upphävd)

Denna förordning har upphävts genom 2020:32, som gäller från och med den 1 januari 2021.

1 §.  Behörighetskrav för personal i daghem och fritidshem

Behörighetskrav för personal i daghem och fritidshem är de som anges i följande tabell.

Uppgifter Behörighetskrav
Föreståndare med ansvar för personalledning, administration och pedagogisk ledning. Avslutad utbildning vid högskola som motsvarar minst tre års heltidsstudier med lämplig pedagogisk inriktning, samt praktiska erfarenheter av omsorg och fostran av barn.
Barnträdgårdslärare med pedagogiska uppgifter. Avslutad utbildning vid högskola som motsvarar minst tre års heltidsstudier med lämplig pedagogisk inriktning.
Barnskötare med omsorgs- och fostransuppgifter. Avslutad utbildning som motsvarar gymnasialstadienivå, med minst tre års heltidsstudier med inriktning på barn och ungdom.
Fritidspedagog med pedagogiska ledningsuppgifter. Avslutad utbildning vid högskola som motsvarar minst tre års heltidsstudier med lämplig pedagogisk inriktning.
Specialbarnträdgårdslärare med specialpedagogiska uppgifter för barn i behov av särskilt stöd. Avslutad utbildning vid högskola som motsvarar minst tre och ett halvt års heltidsstudier med lämplig pedagogisk inriktning, i vilken ingår minst ett års heltidsstudier med inriktning på uppgifter inom specialundervisning.
Assistent med uppgift att stöda barn i behov av särskilt stöd. För uppgiften lämplig utbildning och erfarenhet.

2 §.  Behörighetskrav för personal i familjedaghem och gruppfamiljedaghem

Behörighetskrav för personal i familjedaghem och gruppfamiljedaghem är yrkesexamen för familjedagvårdare eller annan lämplig utbildning.

Ikraftträdandebestämmelser

Här finns information om när författningen och ändringar av den har trätt i kraft. I listan anges också om EU-lagstiftningen berörs.

2011:90

Denna förordning träder i kraft den 1 januari 2012.