Landskapsförordning (2018:80) om tillämpning på Åland av statsrådets förordning om kompetenskrav för den som hanterar anordningar som innehåller fluorerade växthusgaser eller ämnen som bryter ned ozonskiktet

1 §.

Statsrådets förordning om kompetenskrav för den som hanterar anordningar som innehåller fluorerade växthusgaser eller ämnen som bryter ned ozonskiktet (FFS 766/2016), nedan riksförordningen, ska tillämpas på Åland med de avvikelser som följer av denna landskapsförordning.

Ändringar i riksförordningen ska tillämpas på Åland från det att de träder i kraft i riket om inte annat följer av denna förordning.

2 §.

Hänvisningen i riksförordningen till 162 § 1 mom. i rikets miljöskyddslag ska enligt denna landskapsförordning avse 34a § 1 mom. landskapslagen (2008:124) om miljöskydd.

3 §.

De förvaltningsuppgifter som enligt riksförordningen ankommer på Säkerhets- och kemikalieverket ska på Åland skötas av landskapsregeringen, till den del uppgifterna faller inom landskapets behörighet.

4 §.

Certifikat som utfärdats av Säkerhets- och kemikalieverket ska gälla även på Åland.

Ikraftträdandebestämmelser

Här finns information om när författningen och ändringar av den har trätt i kraft. I listan anges också om EU-lagstiftningen berörs.