Landskapsförordning (2023:69) om tillämpning av jord- och skogsbruksministeriets förordning om godtagbara enhetskostnader för investeringar i jordbruket

1 §.  Tillämpningsområde

Jord- och skogsbruksministeriets förordning om godtagbara kostnader för investeringar i jordbruket (FFS 608/2023), nedan riksförordningen, ska tillämpas på Åland med de avvikelser som anges i denna landskapsförordning.

Ändringar i riksförordningen ska tillämpas på Åland från det att de träder i kraft i riket, om inte annat följer av denna landskapsförordning.

2 §.  Avvikelser

På Åland ska kostnadsförslag, byggnadsbeskrivning och dräneringsplan i 5 § 2 mom. i riksförordningen utarbetas utgående från bestämmelserna om byggnadsplan och täckdikningsplan i 6 kap. 28 och 29 §§ i landskapsförordningen (2023:68) om investeringsstöd och startstöd till jordbruket.

På Åland ska med förbindelse som gäller ekologisk husdjursproduktion i 6 § i riksförordningen avses åtagande om ekologisk husdjursproduktion.

3 §.  Kostnadsförhöjning

På Åland kan maximibeloppen för de godtagbara enhetskostnaderna enligt bilagan till riksförordningen höjas med 10 procent för investeringar på fasta Åland. För investeringar i skärgården kan en ytterligare förhöjning om 10 procent göras.

4 §.  Ikraftträdande

Denna förordning träder i kraft den 1 oktober 2023.

Ikraftträdandebestämmelser

Här finns information om när författningen och ändringar av den har trätt i kraft. I listan anges också om EU-lagstiftningen berörs.

2023:69