Nordic Hub panel

Åland 100 på COP 26 Nordisk Hub i Helsingfors

Under fredagen ordnade Ålands landskapsregering ett Åland 100 frukostmingel för inbjudna i samband med COP 26 Nordisk Hub i Helsingfors, i Nordisk Kulturkontakts lokaler. Arrangemanget var en del av klimatmötet i Glasgow genom den Nordiska Hub som under veckan har arrangerats i Helsingfors.



Den Nordiska Hubben ordnades i Nordisk Kulturkontakts lokaler på Kajsaniemigatan 9 i Helsingfors. I samband med Åland 100 frukostminglet öppnades fotoutställningen Stolta ålänningar av utvecklingsminister Alfons Röblom. Det bjöds på klimatsmart frukost gjord av Viktor Eriksson och efter frukostminglet följde en diskussion ”The economy – tool or goal?”



Paneldiskussionen modererades av journalist Peter Buchert. Deltagare i panelen var Alfons Röblom, utvecklingsminister i Ålands landskapsregering, Tuuli Hietaniemi, sakkunnig i hållbarhet vid Sitra, Anna Häger, EU-ambassadör för klimatfrågor, Flexens och Ella Turta, generalsekreterare för ReGeneration 2030. Åland har synts en hel del under COP 26 vilket är bra. Att Åland 100 idag kopplas till FN:s klimatmöte känns naturligt med tanke på de framtidsfrågor som också vi ålänningar måste lösa när Åland börjar sitt andra århundrade säger Alfons Röblom.



Diskussionen på engelska streamades. Inbandningen kan även ses i efterskott.



Mera information om programmet under den Nordiska huben.