Mark Levengood, Kajsa Hallbäck med flera

Åland är i stan - Upplev 100-åringen som klev av färjan och tog över för en dag

Träffa åländska företag på plats i Stockholm

Tid: Fredag 13/5 2022, kl.14–16

Plats: Finlandsinstitutet, Snickarbacken 4, Stockholm

Anmälan: Fri entré men begränsat antal platser. Anmäl dig här.

Under eftermiddagen kl.14–16 tar ett axplock av åländska företag och organisationer över Finlandsinstitutet för att presentera sin verksamhet och träffa potentiella nya medarbetare och samarbetspartners. De söker it-utvecklare, ingenjörer, vårdare, designers, lärare, projektledare och mycket mer.

Rekryterings- och företagsträffen invigs av Ålands näringsminister Fredrik Karlström. Läs mer om programmet här.

Kvällen fortsätter med åländskt tema

Tid: Fredag 13/5 2022, kl.18–20.30

Plats: Finlandsinstitutet, Snickarbacken 4, Stockholm

Biljetter: 100 kr, köps via länken här.

Mer information: linda.granback@finlandsinstitutet.se

Låt dig charmas av öriket Åland! För att fira 100-årsjubiléet av Ålands självstyrelse bjuder vi in till en kväll med lokala smaker, konst, musik och ståuppkomik. Evenemanget leds av tv-profilen Mark Levengood som även han har en stark koppling till Åland.

Ålandskvällen börjar kl.18 med en vernissage av Ulrika Kjeldsens och Johan Karlssons konstutställning. Kjeldsen är skulptör, medaljformgivare och scenkonstnär. Karlsson är känd som konsthantverkare vars skulpturer är skapade av återvunnen metall.

För musiken – som består av popfavoriter och åländska folkvisor – står artisten Cajsa Hallbäck med sin far och sina systrar. Scenen intas även av ståuppkomikern Joacim Björkvall som gärna skämtar om de kulturella skillnader han upplevt mellan öriket och kungariket Sverige.

Dax för det goda livet och en spännande karriär?

Ålandsdagen i Stockholm arrangeras i samarbete med Ålands landskapsregering, Åland Living, projektet Tur-Retur och Finlandsinstitutet.