Ålands självstyrelse tema i Tobago

Den karibiska ön Tobago har visat intresse för att lära sig mer om den åländska självstyrelsen.

Ålands självstyrelse var temat i Tobago förra veckan. Bakgrunden till besöket i Tobago är en inbjudan till landskapsregeringen och lantrådet Camilla Gunell att besöka Tobago, som är en ö i den södra delen av Karibiska sjön och en av huvudöarna i nationen Trinidad och Tobago.

Uppdraget genomfördes genom att den tidigare riksdagsledamoten Elisabeth Nauclér som landskapets representant besökte den karibiska ön. I ett möte som hölls i Tobagos huvudstad Scarborough föreläste Nauclér om den åländska självstyrelsens bakgrund, historia och moderna komponenter.

– Den åländska självstyrelsen väcker fortsättningsvis stort intresse ute i världen och landskapsregeringen ansåg därför att det var viktigt att jag deltog. Jag uppfattade att Tobago visade ett stort intresse för vår självstyrelse och att de i synnerhet vill veta mer om den självstyrelsejuridiska delen, säger Elisabeth Nauclér.

Utöver offentliga föreläsningar och diskussioner med den lokala självstyrelsekommittén deltog Nauclér i flera radio- och tv-program.

Ytterligare information:

Elisabeth Nauclér, tel. 050 512 1984

Camilla Gunell, lantråd

Tel. 040 8270 718 eller camilla.gunell@regeringen.ax