Annica Jansson tillträder som specialsakkunnig i kommunikation vid Ålands Landskapsregering

Annica Jansson har anställts till den nya rollen som specialsakkunnig i kommunikation vid Ålands Landskapsregering. Annica kommer att ha det övergripande ansvaret för kommunikationsfrågor och vara navet för hur Landskapsregeringen syns utåt.

– Tjänsten som specialsakkunnig i kommunikation är en ny tjänst som inrättades redan för tre år sedan men som tillsätts först nu. Detta på grund av det anställningsstopp som Landskapsregeringen haft med anledning av pandemin, en tid då det blev ytterligare uppenbart med vikten av enhetlig och central kommunikation från myndigheter. Annica kommer att arbeta strategiskt med att skapa enhetlighet över vad som ska kommuniceras ut, både internt och externt. Det känns bra att vi nu kan välkomna Annica som kommer att få en central roll då hon blir navet som formar den kommunikation landskapsregeringen och förvaltningen ska nå ut med, säger personalchef Pia Hollsten-Friman.

- Att vårt lilla örike med 30 000 invånare har självstyrelse är ett unikt privilegium som jag hoppas alla som bor och verkar här på Åland förstår och uppskattar värdet av. Som ivrig Ålandsambassadör känns det bra att nu bidra till att nå ut med det viktiga arbete som Ålands Landskapsregering utför, säger Annica Jansson.

Annica Jansson har en bred bakgrund från marknadsföring, PR och kommunikation samt platsvarumärkesarbete, både på Åland, i Sverige samt internationellt. Hon tillträder på heltid den 27 mars. - Vi har ett viktigt samhällsuppdrag och en tydlig och transparent kommunikation är avgörande för att skapa förtroende, menar Annica Jansson som vill bidra till att göra Landskapsregeringen till en mer kommunikativ organisation.