Avtal tecknat för trafik med M/S Ådan på Åva- Osnäslinjen

Ålands landskapsregering har tecknat avtal för trafik med M/S Ådan på Åva-Osnäslinjen. Avtalspart är EW Finland Oy som hör till samma bolagsgrupp som Nordic Jetline. M/S Ådan börjar trafikera Åva-Osnäs i maj då ombyggnaden av Åva färjfäste är klart.

M/S Ådan, som köptes från Norge, är en dieselelektrisk färja med fyra dieselmotorer med generatorer, ”genset”, som alstrar elektricitet till två elmotorer vilka driver färjan via två roderpropellrar, en i fören och en i aktern. Hon har mycket bra manöverförmåga med detta system samtidigt som energiförbrukningen är ca 25% mindre än med traditionella propelleraxlar. Beroende på vindförhållanden använder man alla fyra eller

tre eller två motorer för framdriften.

Upphandlingen av linjen var lyckad eftersom landskapsregeringen fick in fem anbud för trafiken. Ett anbud uteslöts för att anbudsgivaren inte hade erfarenhet av motsvarande trafik. Landskapsregeringen anser det viktigt att ge kunderna bra service och det är viktigt med punktlighet och regelbundenhet i trafiken. EW Finland Oy vann upphandlingen som gäller för trafik till 2025 med landskapsregeringens option för förlängning 2026 och 2027.

M/S Ådan kommer även att vara reservfärja för Föglölinjen då M/S Skarven skall på dock eller översyn. Då får Föglölinjen en färja som bättre motsvarar behovet på linjen och kunderna märker inte lika tydligt att M/S Skarven tillfälligt är borta. Detta är en märkbar förbättring. På Åva-Osnäslinjen blir det också en förbättring eftersom M/S Ådan är bredare, har högre lasthöjd på bildäcket (4,9 m) och har inte hyllor. Därför kommer

lastningen och lossningen att gå smidigare.

-Vi letade länge efter en bra begagnad färja som skulle passa i vårt trafiksystem. Det känns roligt att nu ha tecknat avtal med en av våra leverantörer i skärgårdstrafiken säger infrastrukturminister Christian Wikström.