Translate this page to another language

Google translate is a website service that provides you with a translation of the website, to the language you choose from the list. Since it is computer generated, the translation may not always be completely correct. Please note that the Government of Åland is not responsible for any inaccuracies.

Flera sändningar under tisdagen

Idag tisdag den 5 april sänder vi två olika seminarier via Youtube.

Kl. 15.00 - Seminarium om Ålandslösningen sänds från Haag

Ålands landskapsregering arrangerar i samarbete med Finlands utrikesministerium, samt Finlands och Sveriges ambassader i Haag, ett seminarium med anledning av firandet av Åland 100 år och till dess ära.Temat för seminariet är Ålandslösningen i ljuset av dess speciella status i internationell lag.

Seminariet kommer att direktsändas på landskapsregeringens Youtube-kanal. Seminariet hålls på engelska.och äger rum tisdag den 5 april mellan 15.00 - 18.45.

Mer information om seminariet finns på landskapsregeringens hemsida.

Kl. 16.00 - Åland 100 - 100 år av hållbarhet - ett seminarium om hållbar livsstil

Vad är en hållbar livsstil och vad kan den bestå av? Hur mycket spelar kultur och delaktighet roll för att få alla med i en hållbar utveckling? Åland har jobbat länge med hållbarhetsfrågor och under detta seminarium kommer vi att titta närmare på hållbar livsstil och Åland ur ett nordiskt perspektiv. Hur kan Åland inspirera andra delar av Norden till en mer hållbar livsstil?

Nordiska ministerrådet har nyligen publicerat en lista med hållbara val som vi kan göra i vår vardag. Men vad är egentligen en hållbar livsstil och vad kan den bestå av? Viljan att göra hållbara val finns men hur får vi alla med?

Vi diskuterar den roll som kultur och delaktighet spelar för att få alla med i den gröna omställningen och vilken roll dialog med beslutsfattare har för att motivera till förändring.

Vi inleder med samtal med våra talare kl. 16.00. Kvällens program innehåller också dikt- och musikinslag.

Moderator: Sharon Jåma, journalist och programledare på SVT i Sverige
Talare:
• Annette Holmberg Jansson – Nordisk samarbetsminister samt social- och hälsominister på Åland
• Johanna Ekebom, styrelsemedlem, ReGeneration
• Özlem Cekic – dialogkaffe Danmark
• Jean D’amour Banyanga Nubaha, präst på Åland
• Jacob Mangwana Haagendal, rådgivare kultur och hållbarhet, Danmark
• Kim Larsen, direktör på Nordens institut på Åland, Grönland

Diskussionen live sänds på Nordiska ministerrådets Youtube-kanal och Åland 100s Youtube-kanal för dig som vill följa med på distans eller befinner dig på en annan plats i Norden eller världen.

Varmt välkomna!

Publicerad 5.4.2022 kl. 10:14
Uppdaterad 5.4.2022 kl. 14:12