Statssekreterare Timo Reina och lantrådet Veronica Thörnroos

En god kommunikation är grunden för gott samarbete och konkreta resultat

Under måndagen besökte lantrådet Veronica Thörnroos Helsingfors och Ålands nya Representation. På lantrådets program stod också ett besök på finansministeriet.

Till representationen hade inbjudits media från Åland och riket och under träffen presenterade lantrådet tillsammans med Ålands representant i Helsingfors, Johan Ehn, och specialsakkunnig i Ålands frågor, Lena von Knorring, representationen och dess verksamhet.

”Vi har nu gjort en satsning på en större närvaro i Helsingfors genom att inrätta Ålands Representation i Helsingfors samtidigt som vi förstärkt bemanningen med en person. Med detta hoppas vi skapa en bas för en smidigare kommunikation med regeringen och myndigheterna i Helsingfors. En god kommunikation är grunden för gott samarbete och konkreta resultat” – säger lantrådet Veronica Thörnroos.

Ett tiotal journalister från såväl Åland som riket deltog i pressinformationen.

”Det är viktigt att vi medvetandegör alla aktörer om att vi nu har en åländsk representation i Helsingfors på plats så att vi dra största möjliga nytta av vår närvaro. Den största delen av tiden under mina tre första veckor i Helsingfors har jag ägnat åt att skapa kontakter samt underhålla och utveckla våra nätverk” – säger Ålands representant i Helsingfors, Johan Ehn.

Under eftermiddagen besökte lantrådet också finansministeriet och fick där träffa statssekreterare Timo Reina för diskussioner om aktuella frågor på axeln Mariehamn – Helsingfors.

”Diskussionen kretsades kring flertalet aktuella frågor. Fokus i diskussionen lades på de utmaningar som för tillfället finns gällande skattegränsen och hur man kan hitta konstruktiva lösningar framåt.” – säger Veronica Thörnroos.

På bilden ser vi statssekreteraren vid finansministeriet Timo Reina och lantrådet Veronica Thörnroos.