Information om nya författningar i ÅFS

Informationen vad gäller utgivningen av nya författningar i Ålands författningssamling (ÅFS) förändras. Genom det nya förfarandet delges allmänheten ett meddelande om att en ny författning har publicerats i ÅFS via Ålands landskapsregerings elektroniska anslagstavla.

I syfte att göra de beslut av allmän betydelse (författningar) som lagtinget och landskapsregeringen fattar tillgängliga för allmänheten utges Ålands författningssamling. I ÅFS publiceras exempelvis alla landskapslagar och landskapsförordningar.

I samband med utgivningen av en författning i ÅFS har hittills ett meddelande om att utgivningen skett publicerats i de båda lokaltidningarna. I meddelandet har det framgått vilka författningar som utgivits i ÅFS vid ett bestämt datum samt namnet och ÅFS-numret på de enskilda författningarna.

Delgivningssättet för hur detta meddelande sprids till allmänheten kommer nu att förändras. Framdeles kommer informationen om att nya författningar har publicerats i ÅFS endast att delges allmänheten på Ålands landskapsregerings elektroniska anslagstavla samt bland ”Nyheter” på Ålands landskapsregerings webbplats https://www.regeringen.ax.

Författningarna hittar du enklast på landskapsregeringens webbplats: https://www.regeringen.ax/alandsk-lagstiftning/alands-forfattningssamli….

 

Kontaktuppgifter

Hans Selander, lagberedningschef

Telefon +358 18 25259 eller hans.selander@regeringen.ax.