Konkreta resultat visas i fotoutställning

Interreg Central Baltic-Programmet 2014–2020 har medfinansierat 137 gränsöverskridande samarbetsprojekt som har skapat konkreta resultat i mellersta östersjöregionen. Programperioden närmar sig nu sitt slut och de sista projekten avslutas i december 2022. Därför arrangerar Central Baltic en fotoutställning för att uppmärksamma de resultat som har uppnåtts genom åren. Utställningen består av inskickade bilder från projekten och flera av bilderna är från projekt med åländskt deltagande. Totalt visas 22 fotografier i utställningen på Åland.

Fotoutställningar hålls på följande platser under oktober-november 2022:

  • Tallinn, Tammsaare park (Estland)
  • Helsingfors, EU informationen vid Helsingfors centrumbibliotek Ode (Finland)
  • Helsingfors, Mall of Tripla (Finland)
  • Åbo, Hansakvarteret (Finland)
  • Riga, Galerija Centrs shopping mall (Lettland)
  • Stockholm, Kungsträdgården (Sverige)
  • Mariehamn, Esplanaden (Åland) – 4.10 - 30.11.2022

För de om inte har möjlighet att besöka någon av utställningarna visas den också online på adressen: http://exhibition.centralbaltic.eu/

Interreg Central Baltic-Programmet 2014–2020 är ett gränsöverskridande samarbetsprogram som finansieras av ERUF (Europeiska regionala utvecklingsfonden). Under programperioden 2014–2020 har det totalt budgeterats medel för ~9,7 miljoner euro till de åländska projektparterna, varav ~7,8 miljoner har finansierats av ERUF.

Ett Central Baltic-projekt för med sig betydligt mer än enbart ekonomiskt projektstöd. Genom projekten har hundratals ålänningar kommit i kontakt med nya människor, tränat sina språkkunskaper, besökt andra platser, stärkt och vidgat sin kompetens och lärt sig mer om hur andra organisationer gör längs med mellersta Östersjöns kuster.

Det gränsöverskridande samarbetsprogrammet fortsätter med Interreg Central Baltic-Programmet 2021–2027. Totalt finns 118 miljoner (ERUF) tillgängligt för projektfinansiering. De första projekten från programperioden 2021–2027 blir godkända vid årsskiftet. Den andra utlysningen för projektfinansiering sker i början av nästa år.