Landskapsregeringens beslut om en reviderad handlingsplan för hantering av covid-19 epidemin på Åland

Landskapsregeringen antog 20.12.2021 en reviderad handlingsplan för hantering av covid-19 epidemin på Åland. Den reviderade handlingsplanen gäller som längst till och med 30.6.2022.



Sedan föregående versionen av handlingsplanen har Finlands riksdag fattat beslut om ändringar i smittskyddslagen som innebär att det införs ett alternativ för aktörer som är föremål för begränsningar fattade med stöd av vissa bestämmelser i smittskyddslagen. Dessa aktörer kan som en alternativ åtgärd till att följa begränsningarna kräva att kunder och deltagare har ett så kallat coronapass för att kunna besöka evenemang, offentliga lokaler, hobbyverksamheter, restauranger, med mera. 

Det finns två skillnader jämfört med senaste versionen av handlingsplanen:

•    Åtgärder listade för spridningsfasen kan föreslås även i utgångsnivån om samarbetsgruppen bedömer att det finns risk att Åland är på väg mot spridningsfasen men ännu inte kommit dit. 

•    Aktörer som är föremål för begränsningar fattade med stöd av vissa bestämmelser i smittskyddslagen kan som en alternativ åtgärd till att följa begränsningarna kräva att kunder och deltagare har ett så kallat coronapass för att kunna besöka evenemang, offentliga lokaler, hobbyverksamheter, restauranger, med mera.

Landskapsregeringens beslut är meddelat som offentlig delgivning och anses ha delgivits den sjunde dagen efter det att meddelandet publicerats. Delgivningen hittas på landskapsregeringens elektroniska anslagstavla på webbadressen https://www.regeringen.ax/anslagstavla.



Beslutet och den reviderade handlingsplanen hittar du under rubriken "Bilagor" här intill.