Lantrådet träffar tre av Sveriges mest betydande ministrar

Onsdag den 29 april åker lantrådet Camilla Gunell till Stockholm för att träffa statsminister Stefan Löfvén, utrikesminister Margot Wallström och den nordiska samarbetsministern Kristina Persson.

Även tidigare har möten med flera svenska ministrar ägt rum under en och samma dag men knappast med tre ministrar med den här tyngden och betydande digniteten som Löfvén, Wallström och Persson.

Dagen inleds dessutom med ett möte med Finlands ambassadör i Sverige Jarmo Viinanen. Viinanen tillträdde posten som ambassadör i september 2014 och är en tidigare bekantskap för Camilla Gunell eftersom Jarmo Viinanen var FN ambassadör i New York då lantrådet besökte FN 2012.

Förmiddagen fortsätter med mötet med utrikesminister Margot Wallström i Arvfurstens palats vid Gustaf Adolfs torg. Mötet med statsminister Stefan Löfvén och samarbetsminister Kristina Persson sker i regeringskansliet Rosenbad.

På dagordningen står bland annat dagsaktuella frågor i den åländska politiken, handel och gränshinder, Östersjöns vattenmiljö och den nyligen påbörjade moderniseringen av det nordiska samarbetet.

I den åländska delegationen ingår förvaltnings- och utvecklingschef Dan E. Eriksson och informationssekreterare Gunnar Westerholm.

Kontaktperson: Gunnar Westerholm, tfn. 018 25383