Logotyptävling inför firandet av Åland 100

2021 inleder landskapsregeringen firandet av Ålands självstyrelses 100-årsjubileum. Med anledning av jubiléet utlyser landskapsregeringen en logotyptävling.

Tävlingen är öppen för alla personer och företag med hemort på Åland. Tävlingen går ut på att utforma ett förslag till logotyp som ska användas för marknadsföringen av jubiléet och därför bör logotypen ha en tydlig koppling till firandet av Åland 100.

Inspiration kan tävlingsdeltagarna få från visionen i landskapets Utvecklings- och hållbarhetsagenda, bärkraft.ax och från arbetet med Varumärket Åland, varumärke.ax.

Orden ÅLAND 100 ska ingå i logotypen. Logotypen ska fungera både i svartvitt och färg och fungera både i litet (till exempel pins) och stort (till exempel affischering på bussar) format.

Inlämning

Skicka in en textbeskrivning av logotypen på max en A4-sida tillsammans med din visuella logo. Bidraget sänds i digitalt Vectorformat till registrator@regeringen.ax senast den 24.05.2019 kl 15.00. Varje deltagare (person eller företag) får delta med max 3 förslag. Samtliga deltagare är ansvariga för att logotypen inte gör intrång på en tredje parts upphovsrätt. Landskapsregeringen äger alla rättigheter till det vinnande bidraget och har även rätt att göra korrigeringar vid behov.

Allmänheten röstar fram det vinnande bidraget

När juryn valt ut tre bidrag kan allmänheten rösta fram det vinnande förslaget från den 9.6 – 16.6.

Det vinnande bidraget tillkännages den 18 juni.

Vinnaren erhåller 1500 €.

2: a och 3:e pris erhåller 500 € vardera.

Ytterligare information

Stefan Aspberg projektledare Åland 100

E-post: aland100@regeringen.ax

Telefon: +358 18 25208