Pilotprojekt – Främjande av elektrifiering på landsbygden

I syfte att sprida information om laddning av elfordon till företag, kommuner, fastighetsägare och privatpersoner deltar Ålands landskapsregering i en informationskampanj om elektrifiering på landsbygden. Projektet är ett samarbete mellan svenska Trafikverket och Energimyndigheten med deltagare från de nordiska länderna.

Pilotprojektet Främjande av elektrifiering på landsbygden består av två kurser innehållande fakta om elfordon, laddning, ägande av elfordon och körmönster. De webbaserade kurserna bidrar till att öka kunskapen om elfordon, laddning och laddinfrastruktur i de nordiska länderna.

För att uppnå mål sex, kraftigt minskad klimatpåverkan, i Ålands utvecklings- och hållbarhetsagenda krävs en utveckling mot fossilfri vägtrafik. Elfordon och tillgången på laddstationer för elfordon på Åland och i våra närregioner är avgörande för att målet ska uppnås. Understöd för installation av snabbladdare för elfordon finns att söka från Ålands landskapsregering. Kurserna och information om stödet kommer att skickas ut till kommunerna.

Informationen i kurserna är framtagna inom projektet Accelererad elektrifiering av vägtransporter i Norden och genomförs på uppdrag av Nordiska ministerrådet.

Tilläggsinformation:

Kurserna hittar ni här:

Webbkurser för Åland (energimyndigheten.se)

Ytterligare information ges av:

Teknisk samhällsstrateg Stefan Fransman 018 25 187.