Uppdaterade färdplaner redogör för hållbarhetsinsatser med bredd

Den färska uppdateringen av Utvecklings- och hållbarhetsagendans färdplaner visar att Åland tar flera fortsatta steg mot målet att förverkliga de sju strategiska utvecklingsmålen.

Att veta vad som ska göras och vem som ska göra vad är en förutsättning för att uppnå de sju strategiska utvecklingsmålen i utvecklings- och hållbarhetsagendan för Åland. Färdplanerna utgör ett levande och digitalt verktyg som ger möjlighet till att följa med i vilka åtgärder som tas för att förverkliga utvecklingsmålen och agendan.

Åtgärderna revideras och fylls på allt eftersom arbetet med utvecklingsmålen fortgår. Färdplanerna uppdateras minst två gånger per år då och i samband med detta analyseras också vilka åtgärder som är väsentliga att ingå och hur status ser ut för befintliga åtgärder. Den senaste uppdateringen har nu sammanställts och det bifogade dokumentet (Fokusåtgärder i färdplanerna juni 2023) visar vad huvudfokus för närvarande ligger för respektive målområde.

”Med sju år kvar till år 2030 kan konstateras att nätverket åtgärdsmässigt arbetar på bred front och med många goda idéer i riktning mot de tuffa målen vi satt. De insatser som nu ges fokus spänner över samtliga sju mål och inkluderar bland annat solenergisatsningar, antikorruptionsarbete samt säkerställande av fler naturskyddsområden” säger John Eriksson, ordförande för arbetsgruppen för koordinering och rapportering.