De nordiska socialministrarna står på rad framför en vägg, Wille Vale står ungefär i mitten

Valve försvarade Arjeplogavtalet på ministermöte

Social- och hälsovårdsminister Wille Valve (MSÅ) deltog i veckan i de nordiska social- och hälsoministrarnas möte i Helsingfors.

”För Ålands del var det viktigaste att uttala ett tydligt stöd för Arjeplogavtalet och tillsynsfrågor. Det rör sig mycket läkare och vårdpersonal över riksgränsen i Ålands hav, därför ska det inte vara möjligt att den som blivit av med läkarlicensen i ett land kan fortsätta praktisera i ett annat land. Vår förhoppning är att Arjeplogavtalet slutligen ska kunna ros i hamn på nästa ministerrådsmöte”, kommenterar social- och hälsovårdminister Wille Valve.

I övrigt informerade sig ministrarna om varje lands erfarenhet av vårdtjänster för asylsökande och invandrare. Mötet avslutades med en politisk dialog med Nordiska rådet om aktuella rekommendationer, som var första det i sitt slag bland de nordiska hälsoministrarna.

För mer information kontakta Wille Valve, telefon +358 40 5962929

På bilden: Från vänster Doris Jakobsen, Grönland; Gabriel Wikström, Sverige; Bente Höie, Norge; Wille Valve, Åland; Hanna Mäntylä, Finland; Dagfinn Höybråten, Nordiska ministerrådet; Sophie Löhde, Danmark; Juha Rehula, Finland; Kristján Thór Júliússon.

Fotograf: Nordiska ministerrådet