Var med och gör Norden grönt, konkurrenskraftigt och socialt hållbart - sista ansökningsdag 5 maj

Nordiska ministerrådet upprättar nu ett nordiskt civilsamhällesnätverk med ambitionen att stärka samarbetet på tvärs av Norden och på tvärs av verksamhetsområden. Alla civilsamhällesorganisationer inom hållbarhet i Norden är inbjudna.

Som en del av det nordiska samarbetets nya Vision 2030 har de nordiska samarbetsministrarna beslutat att upprätta ett nätverk av nordiska civilsamhällesorganisationer. Målet är att organisationernas röster ska höras och att de ska bidra med idéer till arbetet med Vision 2030. Finlands nordiska samarbetsminister Thomas Blomqvist gläder sig till att civilsamhället nu bjuds in i det nordiska samarbetet.

– Det är mycket viktigt att civilsamhället är aktivt involverat i Nordiska ministerrådets arbete med Vision 2030. Det nordiska samarbetet ska vara transparent och relevant för civilsamhällets aktörer i hela Norden. Därför stärker vi nu civilsamhällets roll i Nordiska ministerrådets arbete, säger Thomas Blomqvist.

Nordiska ministerrådet utlyser nu en ansökningsomgång för medlemskap i det nordiska civilsamhällesnätverket. Totalt finns det plats för 40 medlemmar från samtliga nordiska länder och självstyrande områden.

Ansökningsprocessen för det nordiska civilsamhällesnätverket äger rum i perioden 7 april till 5 maj 2021. Processen är öppen för alla civilsamhällesorganisationer i hela Norden. Urvalsprocessen beräknas vara avslutad i mitten av juni. 

Läs mer om nätverket