Republikens presidents förordning (2021:167) om yrkeshögskoleexamina avlagda på Åland

1 §.  Utvärdering

Nationella centret för utbildningsutvärdering handhar utvärderingen av kvalitetssystem vid Högskolan på Åland i enlighet med 5 § 2 mom. i landskapslagen om Högskolan på Åland (Ålands författningssamling 2002:81). Enligt överenskommelse mellan Ålands landskapsregering och Nationella centret för utbildningsutvärdering deltar Högskolan på Åland i annan verksamhetsutvärdering. Utvärderingen sker i enlighet med lagen om Nationella centret för utbildningsvärdering (1295/2013).

I republikens presidents förordning om utvärdering och godkännande av sjöfartsutbildning som ges på Åland (501/2018) finns bestämmelser om utvärdering av sjöfartsutbildningen vid Högskolan på Åland.

2 §.  Sjukskötarutbildning

Utbildning vid Högskolan på Åland som leder till examensbenämningen sjukskötare (YH) ska uppfylla de krav som ställs i Europeiska unionens bestämmelser.

3 §.  Likvärdig examen

Yrkeshögskoleexamen avlagd vid Högskolan på Åland medför samma behörighet i riket när det gäller nivå på examen och fortsatta studier som examen avlagd vid yrkeshögskola som avses i yrkeshögskolelagen (932/2014).

4 §.  Ersättning för kostnader

Nationella centret för utbildningsutvärdering ersätts för kostnader för de utvärderingar som avses i 1 § 1 mom. på det sätt som dels Ålands landskapsregering, dels Högskolan på Åland kommer överens om med Nationella centret för utbildningsutvärdering.

5 §.  Ikraftträdande

Denna förordning träder i kraft den 1 december 2021.

Ikraftträdandebestämmelser

Här finns information om när författningen och ändringar av den har trätt i kraft. I listan anges också om EU-lagstiftningen berörs.

2021:167

  • FFS 977/2021