Republikens presidents förordning (2019:77) om skötseln på Åland av vissa uppgifter som gäller lagtings- och kommunalval samt rådgivande kommunala folkomröstningar (upphävd)

Denna förordning har upphävts genom 2020:3, som gäller från och med den 1 januari 2020.

1 §.

Det rösträttsregister som avses i 17 § i vallagen för Åland (Ålands författningssamling 2019:45) upprättas och sköts av Befolkningsregistercentralen enligt vad Ålands landskapsregering och Befolkningsregistercentralen närmare avtalar. Befolkningsregistercentralen sköter härvid de uppgifter som ankommer på valregistermyndigheten.

Befolkningsregistercentralen sköter även de uppgifter som enligt 8 § i landskapslagen om förfarandet vid rådgivande kommunala folkomröstningar (Ålands författningssamling 1998:20) ankommer på valregistermyndigheten.

2 §.

Statens ämbetsverk på Åland, i egenskap av registerförvaltningens lokalmyndighet, sköter de uppgifter som enligt 18, 21, 22 och 26–29 § i vallagen för Åland ankommer på valregistermyndigheten.

3 §.

Kostnaderna för de uppgifter som avses i 1 § 1 mom. och 2 § betalas av landskapet i enlighet med vad som avtalas mellan å ena sidan Ålands landskapsregering och å andra sidan Befolkningsregistercentralen och Statens ämbetsverk på Åland. På motsvarande sätt betalas kostnaderna för de uppgifter som avses i 1 § 2 mom. av den berörda kommunen.

Ikraftträdandebestämmelser

Här finns information om när författningen och ändringar av den har trätt i kraft. I listan anges också om EU-lagstiftningen berörs.

2019:77

  • FFS 970/2019