Förordning (1999:24) om skötseln av vissa uppgifter som gäller lagtings- och kommunalval samt rådgivande folkomröstningar i landskapet Åland (upphävd)

Denna förordning har upphävts genom 2019:77, som gäller från och med den 1 september 2019.

1 §.

Det rösträttsregister som avses i 8 § landskapslagen om lagtingsval och kommunalval (Ålands författningssamling 39/1970) upprättas och sköts av Befolkningsregistercentralen enligt vad Ålands [landskapsstyrelse] och Befolkningsregeristercentralen närmare avtalar. Befolkningsregistercentralen sköter härvid de uppgifter som ankommer på valregistermyndigheten.

Befolkningsregistercentralen sköter även de uppgifter som enligt 8 § landskapslagen om förfarandet vid rådgivande kommunala folkomröstningar (Ålands författningssamling 20/1998) ankommer på valregistermyndigheten.

2 §.

[Länsstyrelsen på Åland], i egenskap av registerförvaltningens lokalmyndighet, sköter de uppgifter som enligt 8a, 11, 12, 14b, och 15-17 § landskapslagen om lagtingsval och kommunalval ankommer på valregistermyndigheten.

3 §.

För de omkostnader som verkställigheten av denna förordning orsakar Befolkningsregeristercentralen skall landskapet betala ersättning på det sätt som [landskapsstyrelsen] och Befolkningsregeristercentralen närmare avtalar. Likaså ersätter [landskapsstyrelsen] [länsstyrelsen] för de faktiska kostnader som föranleds av uppgifterna som valregistermyndighet.

4 §.

Denna förordning träder i kraft den 12 april 1999.

Ikraftträdandebestämmelser

Här finns information om när författningen och ändringar av den har trätt i kraft. I listan anges också om EU-lagstiftningen berörs.

1999:24

  • FFS 375/1999