Landskapsregeringens rekommendation om frivillig karantän efter inresa till Åland från riskområde

Landskapsregeringen har 30.10.2020 fattat beslut enligt lagen om smittsamma sjukdomar (FFS 1227/2016) att utge en rekommendation om frivillig karantän efter inresa till Åland från riskområde. Rekommendationen innehåller definition av riskområde, den frivilliga karantänens längd, förutsättningar under karantän samt undantag från rekommendationen.

Rekommendationen har beretts av en samarbetsgrupp som har etablerats på Åland bestående av representanter från landskapsregeringen och Ålands hälso- och sjukvård (ÅHS). Samarbetsgruppen har gjort en bedömning av epidemiläget på Åland specifikt gällande inresande från riskområden, behovet och förutsättningarna på Åland för möjligheten att förkorta karantänperioden genom tvåstegstestning, samt relevanta undantag på Åland från rekommendation om frivillig karantän.

Landskapsregeringens beslut är meddelat som offentlig delgivning och anses ha delgivits den sjunde dagen efter det att meddelandet publicerats. Delgivningen hittas på landskapsregeringens elektroniska anslagstavla på webbadressen https://www.regeringen.ax/anslagstavla.

Beslutet och rekommendation kan läsas under rubriken "Bilagor" här intill.