Anbudsförfarande: Stöd för produktion av el från vindkraftverk

OBS! Anbudstiden är förlängd t.o.m. 18.12.2019 kl. 12.00. Ändringar i Anbudsförfarande är markerade i rött. Bilagan Frågor och svar har tillkommit.

Ålands landskapsregering ordnar ett anbudsförfarande enligt landskapslagen om stöd för produktion av el från vindkraftverk.

Syftet med anbudsförfarandet är att göra vindkraftverksinvesteringar lönsamma och genom att konkurrensutsätta stödet premieras de mest kostnadseffektiva lösningarna.

Anbuden rangordnas från lägsta offererade ersättningsanbud till högsta. De anbudsgivare som offererat lägst ersättningsanbud i anbudsförfarandet kommer att tilldelas stöd i enlighet med det offererade ersättningsanbudet.

Elproducenten ska senast på utsatt dag lämna anbud på ersättningsanbudet och elproducentens produktionsvolym av el samt information om det vindkraftverk där elektriciteten ska produceras.

Elproducenten får inte göra ändringar i uppgifterna efter den utsatta dagen.

Landskapsregeringen kan på basis av anbudsförfarandet godkänna vindkraftverk i stödsystemet högst upp till den årsproduktionskvot av el på 130 GWh som konkurrensutsätts vid anbudsförfarandet.

Anbudsförfarande, Anbudsformulär  och frågor och svar finns i rutan Bilagor här intill.

Senaste tid för inlämning av anbud är onsdagen den 18 december 2019 klockan 12.00.