Bilbesiktningstekniker till Fordonsmyndigheten (ettårigt vikariat)

Fordonsmyndigheten söker vikarierande bilbesiktningstekniker för perioden 15 augusti 2019 - 14 augusti 2020.

Fordonsmyndigheten

Fordonsmyndigheten ansvarar för registrering och besiktning av samtliga motorfordon i landskapet samt utför förarprov. Dagligen genomförs ett hundratal besiktningar på anläggningen i Möckelö, Jomala kommun. Myndigheten som har 15 anställda finansieras helt med avgifter.

Arbetet som bilbesiktningstekniker 

Som bilbesiktningstekniker är din främsta uppgift att säkerställa att fordonet möter de krav som ställs i allt från bilens generella skick till avgasutsläpp och miljöpåverkan. Att arbeta som bilbesiktningstekniker är ett utpräglat serviceyrke där det bland annat ingår att informera kunden om resultatet av besiktningen, men även att ge information om saker som kan vara bra att veta om fordonet. Som bilbesiktningstekniker arbetar du både individuellt, men också i team.

Behörighetskrav och kompetensprofil

Vi söker dig med ett genuint bilintresse som har förmågan att ge våra kunder den bästa servicen. En bilbesiktningstekniker hos Fordonsmyndigheten känner stolthet i att öka trafiksäkerheten på våra åländska vägar och att förenkla bilägandet för våra kunder. Arbetet ställer krav på både noggrannhet och tekniskt kunnande, såväl som social förmåga och hög servicenivå. På Fordonsmyndigheten ser vi att det är viktigt att du tycker det är roligt att möta nya människor, ge ett positivt kundbemötande och att i alla situationer ge det där lilla extra.

För tjänsten krävs att du har goda tekniska fordonskunskaper, minst B-körkort, avslutad gymnasieutbildning och några års relevant arbetslivserfarenhet. Du bör ha avlagt högskoleexamen med lämplig inriktning och ha C-körkort. Meriterande är om du även har A-D-E-körkort liksom om du tidigare har arbetat med fordonsbesiktning. Som person är du social och utåtriktad.

Tillträde

Tjänsten är tidsbegränsad med tillträde den 15 augusti 2019 eller enligt överenskommelse

Lön

Grundlön inkl. allmänt tillägg uppgår för närvarande till 2 526,89 euro/mån. I förekommande fall utgår därtill ett ålderstillägg.

Ansökan

Ansökningar ska vara Fordonsmyndigheten tillhanda senast den 2 augusti 2019 kl. 16.15.

Dina ansökningshandlingar som ska innehålla ett personligt brev och CV sänder du till

fma@fma.ax.  

eller till

Fordonsmyndigheten

Möckelövägen 58

AX-22100 MARIEHAMN.

Mer information om arbetet som bilbesiktningstekniker

Närmare information om tjänsten lämnas av myndighetschef Björn Snis tel. +358-18-525 844 eller sektionsansvarig besiktningsman Tom Latvala tel. +358-18-525 843.