Landskapsregeringen har 7.1.2021 fattat beslut enligt lagen om smittsamma sjukdomar (FFS 1227/2016) att revidera rekommendation om frivillig karantän efter inresa till Åland från riskområde

Den reviderade rekommendationen gäller från den 8 januari 2021. I den reviderade rekommendation utgör tidigare genomgången covid-19 infektion ett ytterligare undantag till frivillig karantän i sju dagar efter inresa från riskområde. Diagnosen ska ha baserats på ett positivt PCR- eller antigentest och det ska ha gått mindre än 6 månader sedan symtomen började i den första covid-19 infektionen.

Landskapsregeringens beslut är meddelat som offentlig delgivning och anses ha delgivits den sjunde dagen efter det att meddelandet publicerats. Delgivningen hittas på landskapsregeringens elektroniska anslagstavla på webbadressen https://www.regeringen.ax/anslagstavla.

Beslutet och rekommendation kan läsas under rubriken "Bilagor" här intill.

Rätten till inresa påverkas inte

Tidigare genomgången covid-19 infektion innebär undantag till frivillig karantän i sju dagar efter inresa från riskområde för den som har rätt att resa till Åland. Däremot påverkas inte rätten till  inresa. För begränsningar som berör inresa se Gränsbevakningens webbplats:

Gränsbevakningens anvisningar om gränsövergång (Corona)