Miljöårsrapporten för 2022 visar på märkbara bränsleinbesparingar för landskapets färjor

Bränsleförbrukningen minskade med 175 000 liter jämfört med 2021 för samtliga färjor (frigående- och linfärjor), varav linfärjorna stod för 17 000 liter. Minskningen betyder en inbesparing på ca 160 000 euro.

Totalt minskade bränsleförbrukningen med ca 63 000 liter på linfärjorna och ca 600 000 liter på de frigående färjorna under den senaste sammanställningsperioden (2018 – 2022).

Landskapsregeringen har arbetat intensivt för att minska färjornas bränsleförbrukning för att uppnå bättre ekonomi och minskade utsläpp. Erfarenheten av välplanerade turlistor för linfärjor minskar bränsleförbrukning och därmed miljöpåverkade utsläpp, visar genomgången av tiden sedan turlistor infördes på en del av landskapets linfärjor.

Den införda sparsamma körningen (Ecodriving) med bland annat mjuka gaspådrag och utnyttjande av rörelseenergin sparar bränsle och minskar miljöpåverkan. En kombination med Ecoshipping (medta så mycket last som möjligt/tur) och Ecodriving har tillsammans skapat resultatet för linfärjornas bränsleminskning. Sammanställningsperioden för linfärjorna visar på en minskning av körtimmar med 13% (2947 timmar) och bunkerförbrukning med 14% (63 162 l). Minskningen i CO2 utsläpp är dryga 600 ton.

Bränsleövervakningssystemet Blueflow har nu implementerats på M/S Skiftet och ska nu installeras även på det nyanskaffade fartyget M/S Ådan. Med hjälp av Blueflow systemet kan befälhavarna optimera farten mot bränsleförbrukningen, jämföra tidigare förbrukningar och fart för att förbättra körningen och ytterligare få ner bränsleförbrukningen. Blueflow ger ut även nyttiga rapporter för vidareanalys och hjälper till och med att optimera turlistor för bästa möjliga låga bränsleförbrukning.

Nuvarande driftsupphandlingar genomförs därtill med incitament för entreprenören att spara bränsle vilket är bra för miljön, landskapets ekonomi samt ger en ekonomisk morot för driftsentreprenören. Åva – Osnäs linjen, där ett nytt avtal inleds i maj har denna funktion i upphandlingen och även södra linjens upphandling som pågår har samma upplägg.

- Vi arbetar kontinuerligt med att effektivisera driften av skärgårdstrafiken och att skapa förutsättningar för att framföra våra fartyg ekonomiskt är en del i ledet. Vi hoppas att det nya sättet att upphandla driften på ytterligare ska minska bränslekonsumtionen inom skärgårdstrafiken, säger infrastrukturminister Christian Wikström