Premiär för ”Agatha Christie´s Hjerson”

I kväll, den 16 augusti, har den nya tv-serien ”Agatha Christie’s Hjerson” premiär på C More och efter drygt en vecka, tisdagen den 24 augusti, börjar den också sändas i Sveriges TV4.

”Agatha Christie’s Hjerson”  är en modern deckare som utgår från den brittiska deckarförfattarinnans romanfigur Sven Hjerson.

Hjerson (Johan Rheborg) är i serien ålänning och en före detta brottsutredare som lockas tillbaka till mordmysterierna av tv-producenten Klara Sandberg (Hanna Alström). En stor del av handlingen utspelar sig på Åland och flera av scenerna spelades också in här i vintras.

”Agatha Christie’s Hjerson” har producerats av filmbolaget B Reel Films i Stockholm för TV4 och C More i samproduktion med tyska ZDF, ZDF Enterprises och Nadcon Film, brittiska Agatha Christie Ltd och Ålands landskapsregering. Serien har även fått stöd från Nordisk Film & TV fond.

Ålands landskapsregering har i egenskap av samproducent investerat 265 000 euro i projektet. Utöver det har B Reel Films beviljats ett filmstöd på maximalt 250 000 euro som ska täcka de utgifter produktionsbolaget hade under de två inspelningsperioderna i landskapet.