Seminariedag på temat frågor som berör äldre 10.02.2023

Landskapsregeringen ordar fredagen den 10 februari 2023 ett heldagsseminarium för att lyfta det pågående arbetet med att ta fram ett äldrepolitiskt program för Åland. Programmet blir det första i sitt slag. Seminariet hålls vid Alandica kultur och kongress kl. 9-16. Det är även möjligt att delta digitalt.

Under seminariedagen hålls flera olika föreläsningar för att belysa varför frågor som berör äldre, berör alla samhällsaktörer och -områden. Bland föreläsarna finns både åländska och nordiska professorer, forskare och utredare.

Minister Annette Holmberg-Jansson inleder seminariet och diskrimineringsombudsman Johanna Fogelström Duns modererar dagen. I slutet av dagen hålls en paneldiskussion, vilken kommer att handla om vad som är det viktigaste för att nå ett åldersvänligt samhälle samt vilka möjligheter och utmaningar vi står inför på Åland.

I paneldiskussionen deltar, förutom föreläsare och minister, representanter från Mariehamns pensionärsförening, Mariehamns stads äldreomsorg och landskapsregeringens infrastrukturavdelning.