Republikens presidents förordning (2020:3) om skötseln på Åland av vissa uppgifter som gäller lagtings- och kommunalval samt rådgivande kommunala folkomröstningar (upphävd)

Denna förordning har upphävts genom 2023:44, som gäller från och med den 15 maj 2023.

1 §.

Det rösträttsregister som avses i 17 § i vallagen för Åland (Ålands författningssamling 2019:45) upprättas och sköts av Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata enligt vad Ålands landskapsregering och Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata närmare avtalar. Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata sköter härvid de uppgifter som ankommer på valregistermyndigheten.

Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata sköter även de uppgifter som enligt 8 § i landskapslagen om förfarandet vid rådgivande kommunala folkomröstningar (Ålands författningssamling 1998:20) ankommer på valregistermyndigheten.

2 §.

Statens ämbetsverk på Åland, i egenskap av registerförvaltningens lokalmyndighet, sköter de uppgifter som enligt 18, 21, 22 och 26–29 § i vallagen för Åland ankommer på valregistermyndigheten.

3 §.

Kostnaderna för de uppgifter som avses i 1 § 1 mom. och 2 § betalas av landskapet i enlighet med vad som avtalas mellan å ena sidan Ålands landskapsregering och å andra sidan Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata och Statens ämbetsverk på Åland. På motsvarande sätt betalas kostnaderna för de uppgifter som avses i 1 § 2 mom. av den berörda kommunen.

Ikraftträdandebestämmelser

Här finns information om när författningen och ändringar av den har trätt i kraft. I listan anges också om EU-lagstiftningen berörs.

2020:3

  • FFS 1310/2019